04 May 2016

Selepas Sebulan Konsisten Minum Vivix, Bacaan Protien Turun Sedikit. Selepas 3 Bulan Bacaan Sudah Negatif Dan Stop Semua Ubat

Gejala penyakit buah pinggang boleh berbeza dari seorang ke seorang. Malah, ada orang yang mempunyai penyakit buah pinggang mungkin tidak berasa sakit, atau mereka tidak boleh sedar tentang perubahan yang berlaku. 

Selalunya, sesetengah orang mungkin mula berasa kurang sihat, sehingga fungsi buah pinggang mereka telah merosot dengan ketara. Itulah sebabnya penyakit buah pinggang kadang-kadang dipanggil penyakit "senyap".
Tanda Buah Pinggang Tidak Berfungsi Dengan Baik


#1 Kejang Otot

Ini kadang-kadang boleh dialami oleh mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik.


#2 Gatal-gatal

Bahan buangan di dalam darah boleh menyebabkan gatal-gatal yang teruk.


#3 Rasa Tidak Sihat

Oleh kerana terdapat bahan-bahan toksik yang berlebihan dalam darah, anda boleh berasa tidak sihat. Anda boleh merasa mengantuk, keliru dan loya.


#4 Sesak Nafas

Buah pinggang anda tidak boleh membantu dalam pengeluaran sel-sel darah merah, maka kandungan oksigen tidak mencukupi di dalam badan anda. Juga, jika cecair terkumpul di dalam paru-paru anda, anda akan berasa sesak nafas.


#5 Perubahan Dalam Pengeluaran Air Kencing

Anda mungkin perasan bahawa air kencing adalah berbuih, darah dalam air kencing, air kencing berlebihan atau kurang daripada biasa, atau kerap bangun pada waktu malam untuk membuang air kecil.


#6 Rasa yang Teruk di Dalam Mulut Anda

Sisa yang membina di dalam badan anda boleh menyumbang kepada rasa yang teruk di dalam mulut anda, kehilangan selera makan dan loya.


#7 Rasa Letih dan Kelihatan Pucat

Buah pinggang anda tidak boleh membantu dalam pengeluaran sel-sel darah merah. Ini boleh menyebabkan anda sentiasa berasa letih dan kurang bertenaga.


#8 Bengkak di Tangan, Kaki dan Kawasan di Sekitar Mata Anda

Buah pinggang anda tidak mampu untuk mengeluarkan cecair yang berlebihan, yang kemudiannya terperangkap dalam badan.


Jika anda ada tanda-tanda di atas, cepat-cepat buat pemeriksaan kesihatan!

Jika anda memang dah disahkan mengalami masalah buah pinggang dan anda terpaksa lalui pelbagai jenis rawatan dan terpaksa telan pelbagai jenis ubat...


CUBA IKHTIARKAN SEMBUH DENGAN VIVIX pula In Shaa Allah membantu..Suami saya ambik Vivix lepas didiagnose Penapis Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrom) pada Oktober 2014. Selepas sebulan konsisten minum Vivix, bacaan protien turun sedikit. Selepas 3 bulan bacaan dah negatif. Dan doktor pakar Nefro pun dah stop semua ubat dan appointmen. Alhamdulillah. Ada seorang kawan suaminya 2tahun bergantung ubat doktor Nephrotic nya masih lagi ada protien dan simptom2 dan tiada perubahan. Selepas saya cadangkan Vivix, alhamdulillah sihat dah dia. Vivix memang Terbaik.


7 Perkara Yang Ibu Menyusu Perlu Belajar

Assalamualaikum Indahnya menjadi seorang ibu yang berjaya menyusukan anaknya enam bulan secara eklusif dan di teruskan sehingga usia dua t...

Popular Posts