26 November 2020

Kajian Telah Menunjukkan Bahawa Vitamin C Mungkin Berkesan untuk 3 Perkara ini :



Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa vitamin C mungkin berkesan untuk:

1. Selesema

Vitamin C adalah suplemen kesihatan yang popular untuk selesema. Namun, semakan pelbagai kajian berkaitan vitamin C mendapati tiada bukti bahawa vitamin C adalah berkesan untuk merawat selesema. 

Walau bagaimanapun, pengambilan vitamin C secara tetap boleh mengurangkan tempoh dan keterukan selesema. 

2. Kanser

Kajian menunjukkan bahawa pengambilan vitamin C yang tinggi daripada buah-buahan dan sayur-sayuran boleh mengurangkan risiko mendapat kanser.

3. Masalah Penglihatan Golongan Tua atau disebut "Age – related macular degeneration" (AMD)

Satu kajian besar yang melibatkan golongan tua dengan AMD mendapati kumpulan yang mengambil vitamin C dengan zink, vitamin E, beta karotena dan copper lebih lambat kehilangan penglihatan (advanced AMD) berbanding mereka yang tidak mengambil suplemen kesihatan tersebut di atas.


Pentingnya pengambilan Vitamin C setiap hari

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. 

Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Tubuh kita mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. 

Oleh itu, kita perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Keistimewaan Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.



Sebotol 180 biji . Sehari sebiji selepas makan. RM97.50 sahaja . Kegunaan 6 bulan ❤❤ Sebulan hanya bermodalkan RM16.25 sahaja

Boleh buat belian secara online atau boleh terus whatsapp saya .

 01127794946 

Klik 👉👉 Beli Secara Online

No comments:

Post a Comment

Promosi : PERCUMA KEAHLIAN dengan Belian SHAKLEE BEST SELLER SET

    Kenapa best seller? Sebab produk ni paling high demand dalam shaklee tau. Lagi best satu family boleh consume produk ni.. Lebih-lebih la...