28 April 2017

Besar Ke Bonus Shaklee.?

Bercerita pasal BONUS, semua jenis pekerjaan akan adanya bonus yang ditawarkan setiap tahun. Siapa yang tak nak bonus kan.? Bonus adalah sumbangan majikan kepada pekerja yang di bayar mengikut prestasi kerja kita dalam tempoh setahun. 



Tetapi dalam Shaklee, BONUS akan di bayar setiap bulan. Bonus akan dibayar mengikut prestasi jualan kita dalam tempoh sebulan itu. Berapa banyak yang shaklee boleh bagi.?

Wow.. Cerita berapa bonus yang shaklee boleh bayar ni, aduhhaiii... payah jugak nak menjawab. Sebabnya. Bonus yang Shaklee boleh bayar adalah UNLIMITED. Maksudnya.? Bonus Shaklee ditentukan oleh anda sendiri sebagai SID. Jika anda ingin 4 angka sebulan, maka usaha yang di lalukan mestilah setaraf dengan impian 4 angka sebulan bonus shaklee.. 

Mustahil.??? Meh kita tengok cerita Seorang SID yang sudah pun mendapat 5 angka BONUS SHAKLEE.. 

Saya menyesal dengan jadi ahli shaklee ni. Kerananya dulu masa bekerja gaji 4 angka, tapi shaklee bagi 5 angka. Menyesal sebab tak join jadi ahli shaklee lebih awal. 
Saya menyesal sebab dengan shaklee juga saya sudah dapat beli 2 kereta dengan hasil titik peluh jual shaklee secara online. Bukan sebab mahu suka-suka tapi shaklee dah bayar bonus kereta, takkan tak mahu ambil kan? Dan saya seronok sebab hanya dengan bekerja dari rumah saya boleh dapat apa yang orang bekerja dapat, lebih lagi kot? Itu adalah berlagak jadi hindarkan perasaan itu hehehehe. Hakikatnya syukurlah ayat lebih tepat.

Klick Untuk Ketahui Cerita Lanjut ↴↴

Capai 5 Angka BONUS SHAKLEE 

Bukan mudah untuk mencapai bonus yang besar dalam shaklee... TETAPI tidak yang mustahil dengan hasil usaha berlipat kali ganda yang kita lakukan. Usah risau jika kita tidak mendapat sokongan daripada keluarga. Jadi kan ianya sebagai semangat untuk kita berjaya. Buktikan pada mereka yang kita mampu buat dan dapat.. 

Anda mahu jadi ahli shaklee dan ingin mengetahui cara daftar shaklee?
Mudah sahaja hanya klik di sini:


Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Nurul Farahdila :
Whatsapp : 011 277 94946
ID Shaklee: 1116479

26 April 2017

Lepas Konsisten Sirap Merah, Mak Dah Stop Insulin

Diabetes adalah keadaan dimana paras gula dalam darah terlalu tinggi . Jika dahulu diabetes biasa berlaku di kalangan warga emas tetapi dengan keadaan pemakanan dan gaya hidup yang tidak sihat, diabetes boleh berlaku dikalangan orang muda. 

3 Jenis Diabetes 

    #1 : Type 1 >> Tubuh tidak menghasilkan insulin
      #2 : Type 2 >> Tubuh tidak menghasilkan insulin yg cukup ATAU sel tidak bertindakbalas kepada insulin. 
        #3 : GDM >> Khas untuk Wanita Hamil

        Tanda-Tanda Diabetes Berlaku


        #1 Kerap Kencing

        Tubuh cuba keluarkan gula berlebihan melalui kencing.


        #2 Selalu Kehausan

        Air dalam badan banyak keluar melalui kencing.

        #3 Badan Lesu

        Sel badan tidak mendapat bekalan gula untuk penghasilan tenaga.

        #4 Naik Berat Badan

        Tidak mampu beraktiviti kerana badan lesu.

        #5 Turun Berat Badan

        Badan menggunakan lemak simpanan untuk hasilkan tenaga.

        #6 Luka Lambat Sembuh

        Gula yang ada dalam darah menarik perhatian bakteria.


        Komplikasi Diabetes Yang Boleh Berlaku

        • Kerosakan pada salur darah dan saraf
        • Buah Pinggang gagal berfungsi dengan baik
        • Impotensi - hilang nafsu . Masalah kesuburan .
        • Untuk Ibu Hamil : #1 Risiko bayi besar.  #2 Risiko bayi mengalami hypoglacemia. #3 Risiko bayi mengalami masalah pernafasan. #4 Risiko bayi jaundis.


        " Sejak masuk wad tempoh hari, mak amalkan vivix. Setelah konsisten vivix. Alhamdulillah . Mak masih makan pil hospital tetapi dah stop insulin. "


        Wasap Farah : 011 277 94946














        24 April 2017

        2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee

        Ramai yang nak tahu cara jadi ahli Shaklee kan.? Meh hari nie Farah cerita macam mana nak jadi ahli Shaklee. 


        Image result for jadi ahli shaklee

        Cara Jadi Ahli Shaklee

        Nak jadi ahli Shaklee nie ada 2 cara. #1 Secara berbayar. #2 Secara percuma. Jom Farah terangkan macam mana nak jadi ahli dengan 2 cara nie..

        #1 Jadi Ahli Shaklee Secara Berbayar


        Yuran akan dikenakan sebanyak RM69 dan tambah postage RM10.60. Duit tuu bukan untuk kami SID yee... Pihak Shaklee Malaysia yang kenakan.

        Dari yuran itulah nanti anda akan mendapat kit member berupa satu beg yang mengandungi buku produk, penerangan terperinci berkenaan sistem shaklee, pricelist, dan segala yang berkaitan. 

        Maka ini adalah wajib dibayar oleh sesiapa yang ingin menjadi ahli. Anda akan menikmati peluang mendapat harga ahli yang lebih menguntungkan iaitu 15-20% potongan dari harga retail.


        Kit Member Shaklee

        #2 Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma


        Anda perlu membuat belian produk yang bernilai lebih kurang RM650 dengan nilai 200 uv .

        Anda boleh beli produk shaklee untuk seisi keluarga, kongsi dengan kawan-kawan kerja, sedara mara dan sesiapa sahaja. Kumpul produk apa yang ingin di beli, totalkan untuk dapatkan nilai produk RM650 tadi. 

        Antara produk yang boleh mendapat keahlian percuma dengan mudah adalah jika anda membeli:

        ❤️ 2 botol vivix
        ❤️ 3 kotak collagen powder

        No automatic alt text available.

        Pembelian ini akan melayakkan anda mendapat keahlian percuma (free membership). Anda akan dapat penjimatan sebanyak RM75 dan cash back Rm30++ yang akan di masukkan dalam akaun bank yang anda daftarkan pada 14hb bulan depannya.


        Kumpul point (UV) untuk sebulan, anda layak dapat bonus berbentuk ringgit Malaysia. Jika anda berbisnes, bukan sahaja dapat kumpul poit untuk bonus, tetapi anda akan dapat untung retails. Harga Ahli - Harga Retails = Untung Cash . Minimum point (UV) untuk melayakkan bonus dibayar adalah 150uv..

        Masih tak paham atau perlukan bantuan.? Meh wasap . Farah akan terangkan A to Z ..  Farah : 011 277 94946 ..



        21 April 2017

        Shaklee Bagi Kereta Pulak !!!

        Car bonus ni antara yang shaklee tawarkan pada setiap pengedarnya yang layak. 

        Car Bonus Shaklee ialah program insentif tajaan Shaklee untuk semua Leader Shaklee yang menepati syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan.


        Leader yang layak akan memperoleh kredit kereta setiap bulan apabila mereka memenuhi syarat prestasi minimum untuk Car Bonus.

        Car Bonus Shaklee


        Farah belum lagi dapat Car Bonus dari Shaklee. InysaAllah masih mengejar untuk mencapainya.. 

        Ikuti kisah Mentor saya Wan Fatihanum yang sudah pon peroleh Car Bonus dari Shaklee. ↴↴↴↴↴

        Kereta pertama yang Mj beli hasil car bonus shaklee adalah volkswagon golf. Memang idaman dari dulu Mj sukakan kereta yang saiz kecik senang nak bawak kan. Kalau besar sangat nak parking pun seram pulak.
        Pembelian kereta ni guna sepenuhnya slip bonus dari shaklee. Haa jangan taktau laku tau digunakan untuk buat pinjaman bank. Jangan risau kalau korang takde slip gaji, slip bonus shaklee sudah memadai.
        Rasa macam tak percaya juga dapat kereta free. Iyelah macam free la kan sebab bulanan shaklee bayar duit tu kat kita. Kita pula bayar kat bank. Maknanya tak usik la duit kita yang lain. Untung tak macam tu?
        Image result for volkswagen golf

        Ikuti kisah pengalaman Mentor saya dapat Car Bonus Shaklee 
        ↡↡↡↡↡↡

        Car Bonus Milik Master Wan Fatihanum 


        Saya dan anda juga boleh dapat Car Bonus Shaklee janji ada minat dan kesungguhan nak buat, bukan separuh jalan. Buat dan fokus insyaAllah jalannya mudah mudah je. Doakan saya .. Kita berjaya bersama-sama.




        19 April 2017

        Dapat Apa Dengan Shaklee Nie.?

        Secebis kisah saya waktu dahulu penglibatan saya dalam bidang bisnes online dengan berkongsi pengalaman dan penggunaan produk shaklee adalah secara kebetulan.

        Saya bermula dengan Set Berpantang Shaklee hanya untuk berpantang secara moden yang tidak menggangu kesihatan baby saya. Banyak produk sekarang nie yang tidak boleh amalkan terus selepas bersalin kerana dikuatiri bayi akan kuning dan juga penyusutan dalam proses penyusuan. 

        2013 saya besalin secara cazer. Set Berpantang Shaklee sangat membantu saya sepanjang proses berpantang. Bayangkan, saya tidak merasa kesakitan yang teruk yang mana ada ibu-ibu perlu ambil pain killer untuk menahan kesakitan yang di alaminya.

        Dan jamu yang shaklee sediakan ( Alfalfa Complex ), boleh terus ambil lepas sahaja bersalin. Kuning baby saya tidak teruk dan cepat sembuh.

        Bila dah beerkesan apa yang di amalkan, mestilah kita nak konsisten, sebab bukan ketika berpantang je nak kena jaga. Tempohh penjagaan bersalin cazer berpanjangan. Lagipun, makan supplement nie memang digalakan..

        Maka saya daftar jadi ahli shaklee. Sebab apa saya masuk ahli.? Sudah tentu lah untuk dapatkan harga yang lebih murah. Tak terfikir pula untuk menjana pendapatan dengan Shaklee. 

        Setelah setahun jadi ahli shaklee hanya untuk makan sendiri, baru lah terbuka hati untuk berbisnes. Dari part time ke full time.

        MLM Shaklee Sungguh Indah

        Kenapa saya kata MLM Shaklee sungguh indah.? Ini apa yang saya rasa sendiri dan apa yang saya dapat dengan Shaklee.

        #1 Ukhwah Dalam Shaklee

        Bisnes Shaklee bukan hanya untuk untuk berniaga sahaja.. Apa yang penting adalah Ukhwah yang terjalin dalam shaklee ni super best..

        Bila bermulanya niat untuk berbisnes, tidak akan di tinggalkan begitu.. Akan diajar from Zero To Hero.. Berbual hanya di laman sosial.. Tapi dah rasa macam adik beradik. Cubit paha kiri, peha kanan terasa juga.

        Walaupun kami menjalankan bisnes yang sama, tapi tetap sokong menyokong antara satu sama lain. Kerana kami percaya, rezeki tak salah alamat, akan datang kepada orang yang tepat.

        #2 Ilmu Tidak Setanding Dengan Wang Ringgit


        Setiap ilmu yang dilimpah kan tidak ternilai. Ada yang mengadakan kelas marketing TANPA CAS BAYARAN. MURAH. FREE. wow.... ilmu yang tidak dapat dibeli dengan wang ringgit.. Mengajar yang baru menjadi lebih berjaya seperti mereka yang telah berjaya...

        Banyak sangat yang Farah belajar dari mereka, untuk menjadikan Farah insan yang lebih baik dan memberi manfaat kepada yang lain, insha Allah.

        #3 Lebih Dekat Dengan Allah & Keluarga

        Ini adalah yang paling sentap yang tak pernah Farah rasa. Sering kali mengingatkan kami agar kami sentiasa menjaga hubungan kami dengan Allah, Ibu Bapa, Suami Isteri & Anak-Anak. 

        Jangan marah anak-anak jika mereka ganggu kita berbisnes. Kerana mereka adalah sumber rezeki kita.

        #4 Niat Berbisnes

        Sentiasa mengajar kami SID Shaklee bahawa niat kita berbisnes adalah untuk membantu mereka yang memerlukan untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat.

        Produk Shaklee bukan ubat yang bila di amalkan, terus sembuh dari sebarang penyakit.

        #5 Ketenangan Dalam Diri

        Dulu Farah kerja kerani, sebulan gaji dapat RM1200 sebulan.. Suami juga kerja bergaji RM1800. Jumlah gaji kami RM 3000 sebulan. Duduk rumah ibu Farah sendiri, xperlu bayar rumah, bill api dan air tak perlu bayar. 

        RM3000 kami hanya bayar bill telefon, belanja barang dapur RM100 di rumah ibu dan mertua. Ansuran kereta RM400. Pengasuh anak RM200. Keperluan anak RM200.. 

        TETAPI nilai gaji kami tidak pernah mencukupi untuk tempoh sebulan. Entah apa yang kami belanja pun kami tak pasti. Yang pasti setiap hujung bulan kami kehabisan duit untuk berbelanja.

        Hati tak tenang setiap kali Farah pergi kerja di pagi hari. Malas nak pergi kerja di sebabkan keadaan ditempat kerja. Strees dengan rakan sekerja dan juga boss. Yelah nama pon boss kan. Macam-macam yang diperintahkan.

        Buat kerja tak ikhlas. Bila tak ikhlas, mana datangnya berkat. Betul tak.? Maka Farah ambil keputusan untuk berhenti kerja,buat shaklee full time dan jaga anak. 

        Alhamdulillah keadaan sekarang amat lain. Hanya suami sahaja yang bekerja, xpernah tak cukup. Farah dekat rumah, klick-klick untuk order barang yang dipesan, setiap 15hb bonus masuk.. Online sebarkan kebaikan produk shaklee. 


        Rasa dah cukup panjang dah cerita saya nie.. hehehehe... Ini kisah saya. Apa yang saya dapat sepanjang saya dengan Shaklee.. Doakan saya berjaya dalam Shaklee, saya nak bawak ramaii orang nikmati apa yang saya dapat. Berjaya bersama-sama.


        Love #WAHMillionaire Group .. Love #Ireach Group..

        17 April 2017

        Pesakit Kencing Manis Kronik Tak Jadi Potong Kaki

        Kebanyakan orang tak tahu yang dia menghidap kencing manis. Hinggalah keadaan sudah semakin kronik baru mula mencari penawar dan ikhtiar cara lain.

        Meraka yang berisiko adalah meraka yang berumur 40 tahun tetapi dengan pelbagai jenis makanan yang dijual sekarang ni mereka yang muda-muda juga boleh ada kencing manis . Apatah lagi kalau ada sejarah keluarga yang ada kencing manis dan tidak mengamalkan gaya hidup sihat. Jadi, hati-hati laa ye.

        Masalah pesakit kencing manis ni adalah biasanya disebabkan oleh dua perkara:

        • pankreas tak mampu lagi mengeluarkan insulin
        • sel tidak respon kepada insulin yang bertindak sebagai kunci dan tidak membuka pintu sehingga glukosa tidak dapat masuk ke dalam sel.

        Pesakit Kencing Manis Boleh Mendapat Luka Bernanah

        Kebiasaannya, pesakit kencing manis akan mengalami luka bernanah yang sukar pulih. 

        Bagaimana luka bernanah boleh berlaku.? Ia disebabkan oleh ↴↴↴



        Kandungan glukosa yang tinggi. Glukosa yang tinggi menyebabkan kerosakan pada pembuluh darah dan ia menyebabkan peredaran darah tidak lancar. 

        Darah yang diperlukan untuk penyembuhan tidak dapat sampai ke tempat yang luka. Peredaran darah yang tidak lancar menyempitkan salur darah menghalang oksigen ke tempat luka. 

        Ia menyebabkan sel darah merah yang membawa oksigen tak dapat disalurkan ke tempat sepatutnya dan merendahkan keberkesanan sel darah putih melawan jangkitan. 

        Apabila ia berlaku, luka akan lambat sembuh.

        Diabetic Neurophaty. Ia menyebabkan pesakit kencing manis hilang deria rasa. Bila sakit, susah nak rasa maka luka akan menjadi bertambah teruk tanpa disedari.

        Sistem imun menjadi rendah. Apabila ia berlaku, sel imun tak dapat berfungsi sempurna dan infeksi akan berlaku pada pesakit.

        Cara Luka Kencing Manis Boleh Sembuh

        Pesakit boleh amalkan pemakanan diet sihat. Protein, karbohidrat dan vitamin c boleh membantu penyembuhan luka lebih mudah.

        Segera periksa luka supaya tidak bertambah buruk tanpa disedari.

        Lakukan senaman, kerana dengan bersenam kita boleh mengurangkan paras glukosa dalam darah.

        Pesakit juga boleh mengambil vivix shaklee sebagai ikhtiar dalam penyembuhan luka akibat kencing manis.




        Bacaan Gula Stabil & Luka Sembuh Dengan Vivix



        Ini testimoni pembeli Vivix pertama Kak Sarimah Salleh.

        Mak saudara Kak Sarimah  sendiri. Masa ni baru beberapa hari berani share kepada umum.

        Asalnya jari kaki tu doktor nak potong. Anak dia cepat-cepat beli Vivix daripada Kak Sarimah. 

        Alhamdulillah, dengan izin Allah Taala luka cepat kering sampai doktor pon terkejut sebab dia adalah pesakit kencing manis kronik.

        Sekarang dah masuk botol ke 4 minum Vivix. Moga terus diberi kesihatan yang baik dengan Shaklee.. 

        Wasup Farah Untuk Tempahan.  011 277 94946

        Nikmati Pelbagai Keistimewaan Bila Anda Membuat Belian Vivix.

        Asal ada kemahuan... Disitu ada highway!! Kenapa highway?

        Assalamualaikum Teringat kisah saya dulu. Join shaklee masa pregnant dhani Naik supervisor masa dalam pantang dhani Naik master masa da...

        Popular Posts