20 February 2017

Kenali Masalah Ketidaksuburan Wanita

Masalah kesuburan sering kali di kaitkan dengan masalah dalaman wanita. Wanita yang sudah berkhawin tetapi masih belum dikurniakan anak, sering di ajukan soalan yang sama : "Bila nak dapat anak? "

Jom sama-sama kita belajar pasal kesuburan ni. Punca Ketidaksuburan Wanita  • Pemakanan - Cara pemakanan yang tidak seimbang dan tidak sihat boleh menjadi punca ketidaksuburan berlaku sama ada dikalangan lelaki mahupun wanita.
  • Endometriosis - Ketumbuhan di luar uterus. Endometriosis ni biasanya disedari oleh pengidapnya samada akan rasa kesakitan pada abdomen atau pendarahan.
  • Kitaran Haid - Haid yang tidak teratur . Waktu subur tidak dapat ditentukan dengan tepat kerana masalah haid yang datang tidak menentu. Kiraan waktu subur akan jadi tidak tepat dan waktu untuk bersama juga adalah tidak dapat dipastikan semasa subur atau tidak untuk mendapatkan peluang tinggi untuk hamil.
  • Kualiti telur/ovum yang tidak baik - Kualiti telur dan juga kuantiti juga diambil kira. Semakin berumur maka kualiti dan kuantiti telur juga semakin menurun.
  • Keturunan -  Bagi yang ada keturunan mungkin susah nak dapatkan cahayamata boleh bersedia dari awal untuk tingkatkan kesuburan sebaik mungkin. Contohnya masalah obesiti.
  • Mengalami PCOS (polycystic Ovarian Syndrome) - Hormon jadi tak stabil, kadang boleh menyebabkan kenaikan berat badan mendadak dan obesiti, haid tidak teratur, jerawat dan pelbagai masalah berkaitan hormon.


Bagaimana Nak Tingkatkan Kesuburan?

Situasi 1 : Masalah Berat Badan

Jika anda mempunyai masalah berat badan, anda boleh detox dengan vivix. Vivix membantu anda dalam proses detox dan dalam masa yang sama boleh membantu anda untuk masalah ketidaksuburan. So, kira 2 in 1 laa..

Cara pengambilan untuk Detox dan juga Ketidaksuburan adalah : 2 sudu besar siang, 2 sudu besar malam.

Situasi 2 : Penurunan Tahap Kesuburan 


Tahap kesuburan akan menurun mengikut usia. Bermula umur 32 tahun wanita sudah mula tidak subur.


Ini bergantung kepada badan individu itu sendiri. Jika badan kita terlalu banyak pengambilan antioksida, maka telur dia lebih diprotect, dia lebih terlindung dari radikal bebas.Radikal bebas boleh rosakkan sel. Bila kesuburan terganggu, kesuburan makin menurun. Bermula umur 28 tahun sudah boleh antioksidan supaya sel lebih terjaga.


Bagaimana Vivix Boleh Membantu?

Resveretrol yang ada dalam vivix memang banyak kebaikannya. Vivix menjalankan tugasnya sehingga peringkat DNA sel .

Mempunyai sel-sel tak sihat boleh membawa ke sakit-sakit yang lebih bahaya seperti kanser.


Dengan mengamalkan vivix, badan kita akan dapat manfaat ni yang sangat berkesan untuk wanita. Ingat tahap kesuburan mula menurun di usia 32 tahun.

Bukan kesuburan je, malah nak awet muda pun boleh. Proses awet muda bukan makan masa seminggu. Jadi kena mula awal. Jadi, 5 tahun akan datang akan nampak jelas.

Baru nampak beza antara kita dengan kawan seusia, antioksidan penting dalam proses awet muda. Resveretrol ni adalah ibu segala antioksidan.

Yang mana isteri tak subur atau payah nak lekat, pun elok suggest vivix juga. 

Kerosakan Pada Mitolondria ( Tahap Kesuburan Telur )


Mitokondria adalah pusat tenaga sel. Bil rosak, sel akan kehilangan tenaga untuk berfungsi dengan baik. 

Bila tenaga hilang, kesuburan telur juga akan terjejas. Telur memerlukan tenaga untuk jalankan proses persenyawaan.


Resveretrol boleh membantu untuk meningkatkan tenaga mitokondria dan seterusnya membantu ovum untuk split masa proses persenyawaan. 

Vivix membekalkan antioksidan tinggi ( resveretrol ), mitokondria ni akan bertambah tenaga. Jadi ovum akan split dengan baik.

Ada yang badan dia subur  tapi ovum tidak bertenaga nak split maka persenyawaan juga akan terganggu. Maka susah nk lekat.


doktor sahkan bebas dari kanser ovari selepas amalkan vivix


vivix membantu saya dalam masalah haid tidak teratur. saya ambil vivix belum samai sebotol. priod terus keluar dan lancar. sekarang tiap-tiap bulan priod keluar. badan pon lebih sihat dan bertenaga.Jom cuba vivix : 011 277 94946 Masalah Kesuburan LelakiAsal ada kemahuan... Disitu ada highway!! Kenapa highway?

Assalamualaikum Teringat kisah saya dulu. Join shaklee masa pregnant dhani Naik supervisor masa dalam pantang dhani Naik master masa da...

Popular Posts