03 August 2016

Atasi Masalah Rabun Tanpa Pemedahan. Jimat Kos.Orang kata jauh perjalanan luas pemandangan. Tapi bagaimana nak luas pandangan kalau masalah rabun menghantui kita?

Rabun ada dua jenis, iaitu rabun jauh dan rabun dekat. Rabun jauh ialah keadaan di mana seseorang tidak dapat melihat objek yang jauh dengan jelas, tetapi dapat melihat objek dekat dengan jelas. 

Perkara sebaliknya berlaku pada individu yang mengalami rabun dekat iaitu objek yang dekat kelihatan kabur, tetapi objek jauh boleh dilihat dengan jelas.

Bila dah alami masalah rabun ni, apa alternatif yang pertama difikiran adalah CERMIN MATA atau CONTACT LENS untuk penglihatan yang lebih jelas. 

Bahkan ada yang saban tahun terpaksa menambah 'power' akibat masalah mata rabun yang kronik.

Masalah rabun silau bukan sahaja menyukarkan penglihatan secara normal, malah ia sering menganggu pemandangan seseorang yang memandu kenderaan terutama pada waktu malam.

Pada masa kini, memiliki gajet ataupun telefon sendiri bukanlah satu perkara yang asing bagi individu.
Perbezaan Rabun Jauh, Dekat & Silau


  • Rabun dekat: Rabun dekat disebabkan titik fokus imej ditumpukan di belakang retina bukan di atasnya.
  • Rabun jauh: Rabun jauh disebabkan titik fokus imej ditumpukan di hadapan retina bukan di atasnya
  • Rabun silau atau nama perubatannya ‘astigmatisme’ berlaku disebabkan imej yang terbentuk lebih dari satu titik focus oleh permukaan kornea yang tidak rata. Apabila ini berlaku, cahaya yang masuk tidak dapat difokuskan pada satu titik sahaja lalu membentuk imej yang kurang jelas.

Supplemen Terbaik Dari Shaklee Untuk Membantu Masalah Rabun
Nikmati tahap perlindungan antioksida yang tinggi dengan Shaklee Carotomax®. 

Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksida daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan dengan mengekstrak karotenoid semula jadi dan menawarkannya dalam pelbagai bentuk yang mudah diambil.

Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena ialah 8mg sahaja - Carotomax® membekalkan lebih 13mg kebaikan karotenoid semula jadi

Mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain.
Menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.

carotomax, testimoni rabun, testimoni carotomax, masalah rabun jauh, rabun dekat, kurangkan power spec,

power cermin mata Kak Mai 525 both side. Terkejut terus rasa sedih. Kak Mai pun telan Vitamin E dan Carotomax waktu pagi dan sebelum tidur. After few day macam4-5 hari, cek lagi power jadi 425. Lepastuu cek lagi 4-5 hari turun jadi 350.


Asal ada kemahuan... Disitu ada highway!! Kenapa highway?

Assalamualaikum Teringat kisah saya dulu. Join shaklee masa pregnant dhani Naik supervisor masa dalam pantang dhani Naik master masa da...

Popular Posts