26 August 2016

Testimoni Resveretrol Pulihkan Pesakit Kanser

Kanser amat menakutkan hampir semua orang. Tanyalah siapa pun pasti tak nak berdepan dengan kanser kerana jika tidak dirawat awal pasti boleh membawa kepada kematian.

Yang pastinya kanser menyerang tidak kenal usia. Tanda-tanda awal kanser juga agak sukar dikesan. Bila tanda sudah keluar, kanser tersebut pasti sudah berada di satu tahap yang agak membimbangkan.

Salah satu usaha @ ikhtiar yang boleh dilakukan adalah dengan mengamalkan makanan yang mempunyai sumber resveretrol yang tinggi. 

Resveretrol dalam vivix berupaya membantu membantutkan pembentukan sel kanser.

Apoptosis ini adalah satu proses kematian sel yang rosak dan diganti dengan sel yang baru. Sel rosak inilah yang berpotensi menjadi kanser.

Dalam kajian yang dibuat dalam artikel ” Role of Resveretrol In Prevention And Therapy Of Cancer: A review of preclinical & Clinical Studies By Bharat B Aggarwal, The University Of Texas M.D. Anderson Cancer Center” menyatakan:
Resveretrol mempunyai potensi hebat dalam mencegah dan terapi untuk tumor.

Resveretrol dipercayai dapat mencetuskan proses apoptosis dalam sel seperti pada payudara, prostat, usus, pankreas.

Image result for pesakit kanser

Jenis-Jenis Kanser

Jenis kanser yang menyerang lelaki dan juga wanita. 

  1. kanser servik
  2. kanser payudara
  3. kanser kolon
  4. kanser tulang
  5. kanser hati
  6. kanser prostat
  7. kanser usus
  8. kanser paru-paru
  9. kanser ovari
  10. kanser otak

Testimoni Vivix Dengan Kanser


Kanser Hati


Kanser Ovari


Cyst Kecut. 

Cyst kecut dari 3.8cm jadi 2.5 cm lepas tak sampai sebotol minum vivix.


Testimoni Vivix Yang Lain.? >> PELGABAI TESTIMONI



25 August 2016

Awas Wanita !! Tanda-Tanda Kanser Payudara Yang Mesti Anda Tahu

Barah payudara merupakan pembunuh utama kaum hawa dengan hampir separuh dari wanita yang di diagnosis mengidap kanser payudara mendapat berita ini pada usia kurang dari 50 tahun.

Barah merupakan antara kumpulan penyakit yang terjadi daripada tindakan sel yang bertindak di luar tabiat asalnya. 

Apabila kadar penghasilan sel melebihi keperluan, ianya akan menghasilkan lebihan tisu. Lebihan tisu ini jugalah yang dikenali sebagai ketumbuhan.

Ketumbuhan ini boleh dibahagikan kepada dua jenis ketumbuhan iaitu benign (tumor bukan barah) dan malignan (tumor jenis barah).

kanser-payudara-tanda

Tahap Kanser Payudara Yang Perlu Diketahui

# Tahap  1

Pada peringkat ini, ketumbuhan barah adalah dalam ukuran sebesar 2 cm ataupun kurang daripadanya. Dalam tahap ini, sasaran serangannya adalah terhad kepada bahagian payudara sahaja.

# Tahap 2

Pada tahap serta peringkat yang kedua ini, ukuran ketumbuhan barah payudara akan meningkat antara 2 cm hingga 5 cm. Selain daripada bahagian payudara, ia turut menjadikan nodus limfa (yang terdapat pada bahagian bawah ketiak) sebagai sasaran serangannya.

# Tahap 3

Saiz ketulan barah payudara berukuran 5 cm. Pada peringkat ini, barah payudara sudah melibatkan nodus limfa ketiak, kulit ataupun otot yang terdapat di bawahnya (otot bahagian dada).

# Tahap 4

Pada peringkat serta tahap ini, serangan barah ini akan menjalar kepada bahagian serta organ-organ yang terletak agak jauh daripada bahagian payudara. 

Antara bahagian yang menjadi sasaran serangan barah payudara pada peringkat ini ialah nodus limfa pada leher, paru-paru, hepar ataupun tetulang penghidapnya.

Faktor Kanser Payudara Boleh Berlaku


# 1. Umur

  • umur merupakan salah satu faktor yang boleh meningkatkan risiko kanser payudara. 
  • Pesakit yang lebih tua memiliki risiko yang lebih tinggi. 
  • 1 daripada 500 wanita dalam umur 30’an mempunyai kebarangkalian yang tinggi mendapat kanser payu dara.

# 2. Sejarah Keluarga 

  • terdapat juga beberapa bukti bahawa penyakit ini boleh diwarisi tetapi peranan genetik di dalam hal ini masih belum difahami sepenuhnya.
  • Wanita yang mempunyai ibu atau anak perempuan atau kakak/adik yang menghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat kanser payudara

# 3. Sejarah Mengidap Kanser 

  • pesakit yang pernah menghidap kanser payudara sebelum ini.
  • Ini mungkin merupakan faktor yang penting dalam pembentukan kanser payudara boleh kembali.
  • Pernah menghidapi penyakit payudara benigna proliferatif


# 4. Haid Awal

  • Mula datang haid awal (sebelum umur 12 tahun) 
  • putus haid lewat (selepas umur 50 tahun)

# 5 . Melahirkan Anak

  • Tidak pernah melahirkan anak 
  • melahirkan anak pertama pada umur melebihi 30 tahun.

Tanda-Tanda Penyakit Kanser Payudara


Image result for kanser payudara
  • Gejala utama yang dialami oleh pesakit adalah kehadiran ketumbuhan, pengeluaran cecair lelehan dari puting, dan sakit atau ketidakselesaan di sekitar payu dara.
  • Ketumbuhan yang terjadi pada pesakit merupakan perubahan utama yang dialami oleh pesakit. Ketumbuhan ini biasanya tidak sakit dan terdapat pada sebelah payudara sahaja. Ianya keras dan pejal dan memiliki tepian yang tidak licin.
  • Lelehan yang keluar dari puting kadangkala mengandungi darah dan berair dan datang secara spontan tanpa sebarang rangsangan.
  • Apabila kanser telah melarat dan memasuki peringkat yang lebih berbahaya, payudara dan puting akan mengalami perubahan bentuk. Akan terbentuk lekukan pada kulit payudara dan teksturnya kelihatan dan dirasai seperti kulit buah oren. Bentuk dan saiz payudara juga akan berubah.
  • Ruam di bahagian ini dan persekitaran kulitnya juga boleh menjadi simptom serangan kanser payudara. Ruam di puting atau kawasan persekitaran puting boleh terjadi akibat daripada ekzema.

Cara Pencegahan Kanser Payudara

  • Lakukan pemeriksaan berkala bagi payudara anda. 
  • Lakukan urutan payudara seminggu sekali

Image result for urutan payudara

Lakukan gerakan urut bermula dari arah putting ke luar. Tekanan yang sederhana sahaja. Tekanan yang terlalu kuat boleh membuat pembuluh darah limfa tertekan dan menghentikan aliran racun dan cairan lainnya. Urutan sebaiknya dilakukan secara perlahan agar boleh mencapai hasil yang maksima (Gambar 1).

Urut payudara dengan kedua tangan, seperti gerakan meramas secara hati-hati dan perlahan dengan gerakan pusingan jam dan sebaliknya. Perhatikan, jangan tekan payudara terlalu kuat. (Gambar 2 dan 3).

Lakukan gerakan seperti gambar 4 dengan tekanan sedang. Gerakan ini dipercayai bermanfaat untuk melancarkan peredaran cairan dari payudara.

Waspada : – Jika semasa mengurut payudara, anda boleh merasakan adanya benjolan jangan panik. 

Anda boleh teruskan urut dengan sekerap yang mungkin tetapi jika ia dirasakan bertambah memudaratkan, sebaiknya segera berjumpa doktor untuk pemeriksaan lebih lanjut. 

Urut sebaiknya tidak dilakukan lagi pada zon yang terdapat benjolan itu.

Cegah Kanser Dengan Resveretrol


Resveretrol dalam vivix berupaya membantu membantutkan pembentukan sel kanser? 

Apoptosis ini adalah satu proses kematian sel yang rosak dan diganti dengan sel yang baru. Sel rosak inilah yang berpotensi menjadi kanser.

Dalam kajian yang dibuat dalam artikel ” Role of Resveretrol In Prevention And Therapy Of Cancer: A review of preclinical & Clinical Studies By Bharat B 
Aggarwal, The University Of Texas M.D. Anderson Cancer Center” menyatakan:

Resveretrol mempunyai potensi hebat dalam mencegah dan terapi untuk tumor.

Resveretrol dipercayai dapat mencetuskan proses apoptosis dalam sel seperti pada payudara, prostat, usus, pankreas.



Pada Oktober 2006, Saya didiagnos mengidap Barah Payudara. Saya menjalani 2 pembedahan membuang ketulan barah, melalui kemoterapi, Herceptin(rawatan antibiotic untuk pengidap barah payudara), radiasi dan hysterectomy(pembedahan membuang sebahagian uterus).

Selepas selesai menjalani kemo, saya mula makan Nutriferon, Vitalea, Osteometrix, dan Vitamin C. 6 bulan selepas checkup terakhir , saya mula makan Vivix. Doktor yang merawat saya, iaitu Ketua Jabatan Pakar Pembedahan Onkologi di Pusat Kanser Moffit di Tampa, Florida memberitahu saya hasil pemeriksaan darah saya sangat baik.

Saya bertanya adakah ada penawar untuk kanser payudara. Doktor kata “Tidak!” tetapi terdapat satu bahan telah dikenalpasti boleh merawat sel yang dianggap kanser. Ia dikenalpasti dapat mengelak dari pembentukan semula sel kanser. Pusat Kanser Moffit telah memohon geran 1 juta dollar untuk kajian klinikal bahan ini.
Apabila saya tanya apakah bahan itu? Doktor itu menjawab RESVERATROL .

Saya beritahu yang saya ada ambil Vivix Shaklee (Resveratrol) selama 6 bulan. Doktor itu terkejut dan berkata:
“Kamu adalah orang pertama yang kami jumpa mengalami kesan hebat dari Resveratrol. Saya nak minta kamu jadi pesakit rujukan sepanjang kajian “

Jika geran kajian itu diluluskan, saya rasa teruja kerana akan membantu Susan B. Komen Foundation dalam kajian ini. 

Mengambil Vivix, Nutriferon dan supplemen lain menghilangkan rasa takut saya kepada bahaya kanser kerana supplemen ini boleh bantu pertumbuhan semula sel kanser.
 
Barbara W. Seminole, Florida
17 Sept 2009


24 August 2016

Jangan Ambil Mudah Bila Darah Keluar Selepas Membuang Air Besar : Kanser Usus

Pernah tak korang bila membuang nampak ada lendir darah di najis selepas korang membuang air besar.?

Jangan ambil mudah bila ia berlaku pada diri korang. Sama ada darah itu berwarna merah atau hitam dan bercampur najis, atau semata-mata darah yang keluar dari dubur, kerana ia petanda utama seseorang itu berisiko menghidap kanser usus besar.

Kanser usus ialah ketumbuhan kanser yang biasanya bermula dari dalam lapisan usus  besar. 

Ia boleh membesar sebelum merebak ke bahagian tubuh yang lain. Oleh sebab itu, lebih awal kanser ini dikesan lebih cerahlah peluang untuk menyembuhkannya. 

Peluang untuk sembuh besar jika penyakit ini dapat dikesan pada peringkat awal.

Faktor Menghidap Kanser Usus


  • Diet tidak seimbang iaitu kerap mengambil makanan banyak lemak dan kurang makan serat.
  • Kegemukan.
  • Bekas pesakit kanser usus yang sudah menjalani pembedahan membuang kanser berkenaan.
  • Pesakit pernah mempunyai polip dalam usus. Tidak semua polip berisiko mendapat kanser usus. Cuma satu polip iaitu adenomatous dipercayai penyebab kanser.
  • Risiko mendapat kanser usus meningkat apabila semakin bertambah umur. Mereka yang berusia lebih 40 tahun ada risiko.

Tanda-Tanda Kanser Usus


  • Keluar darah melalui dubur - bergantung pada di mana usus itu berada. Jika kanser terjadi di bahagian berdekatan dubur, darah yang keluar berwarna merah terang dan cair. Jika berlaku di sebelah kanan, darah biasanya bercampur najis dan ia berwarna lebih pekat.
  • Perubahan tabiat buang air besar. Kadangkala pesakit mengalami cirit-birit dan diselang seli dengan keadaan normal juga sembelit. Pesakit juga kadangkala tidak puas buang air besar iaitu terasa ingin membuang air besar tetapi tiada apa yang keluar.
  • Sakit perut lebih kepada bahagian kiri abdomen.
  • Berat badan berkurangan tanpa sebab.
  • Muka pucat, kurang darah (anemia), letih dan tidak bermaya.

Rawatan Awal Cegah Kanser Usus

  • makan makanan yang berkhasiat, termasuk mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan dan mengurangkan pengambilan lemak haiwan.
  • mengekalkan berat badan yang sihat.
  • selalu bersenam.
  • tidak merokok.
  • kurangkan minum alkohol.
Selain itu, anda juga boleh amalkan makan 2 biji Herba-Lax setiap hari sebelum tidur bagi melancarkan pembuangan anda.

Herba-Lax Bantu Cuci Usus Anda


syukur sangat pagi ini bila kawankata MIL dia dah recover dari canser sebab ambik vivix. Dua botol vivix. Pulih kanser usus tahap 4.


Wassup . Farah . 011 277 94946






19 August 2016

Kanser Pangkal Rahim Membunuh Wanita

Kanser pangkal rahim atau juga dikenali sebagai kanser serviks merupakan kanser yang kedua paling tinggi kejadiannya di kalangan wanita di Malaysia.

Kanser Serviks juga adalah penyakit dimana sel-sel di serviks membiak secara luar biasa. Ia terbahagi kepada 2 peringkat di mana pada peringkat awal kanser ia berlaku di sekitar serviks.

Image result for kanser servik

Risiko Menghidap Barah Rahim

  • Menjalankan seks pada usia muda
  • Jangkitan virus HPV 
  • Merokok
  • Sistem pertahanan badan turun : Pesakit mempunyai penyakit AIDs, Pesakit yang menjalani pemindahan buah pinggang
  • Wanita yang mempunyai pasangan seks yang ramai.
Image result for kanser servik

Tanda-Tanda Barah Rahim

  • Mengalami pendarahan selepas melakukan hubungan seks ( postcoital bleeding )
  • Keluar lendir berdarah dari kemaluan.
  • Pendarahan di pertangahan kitaran haid.
  • Pendarahan dari kemaluan setelah disahkan putus haid ( monopos )
  • Hilang selera makan yang teruk.
  • Hilang berat badan mendadak.

Rawatan Pelbagai Jenis Kanser

Tahukah anda yang resveretrol dalam vivix berupaya membantu membantutkan pembentukan sel kanser? 

Apoptosis ini adalah satu proses kematian sel yang rosak dan diganti dengan sel yang baru. Sel rosak inilah yang berpotensi menjadi kanser.

Dalam kajian yang dibuat dalam artikel ” Role of Resveretrol In Prevention And Therapy Of Cancer: A review of preclinical & Clinical Studies By Bharat B 
Aggarwal, The University Of Texas M.D. Anderson Cancer Center” menyatakan:

Resveretrol mempunyai potensi hebat dalam mencegah dan terapi untuk tumor.

Resveretrol dipercayai dapat mencetuskan proses apoptosis dalam sel seperti pada payudara, prostat, usus, pankreas.


Pada anda yang mempunyai masalah kanser boleh laa wassup Farah untuk cuba vivix sebagai salah satu ikhtiar anda untuk sembuh.

011 277 94946







18 August 2016

Menderita Kanser Paru-Paru Selama 10 Tahun Kini Sembuh

Kanser paru-paru berlaku kerana ketidaknormalan unit asas di dalam tubuh, iaitu sel. Selalunya, tubuh mengekalkan sistem pemeriksaan dan keseimbangan di dalam proses pembahagian sel untuk menghasilkan sel baru. 

Gangguan terhadap sistem ini akan menyebabkan pertumbuhan sel tidak terkawal dan akhirnya membentuk pepejal yang dikenali sebagai tumor.

Barah paru-paru adalah tumor mengancam yang paling bahaya di seluruh dunia, menyebabkan sehingga 3 juta kematian setahun.

Tanda-Tanda Kanser Paru-Paru



  • Batuk berterusan atau batuk kronik.
  • Darah pada kahak
  • Bronchitis yang berterusan atau jangkitan respiratori yang berulang
  • Sakit dada
  • Kehilangan berat badan mendadak
  • Kesukaran bernafas seperti bernafas pendek atau berbunyi.




Punca Kanser Paru-Paru


#1 Merokok

  • merupakan penyumbang utama pada barah paru-paru.
  • 90% kematian barah paru-paru pada lelaki sepanjang tahun 2000 disebabkan oleh merokok.
  • menghidu asap dari asap rokok juga merupakan punca barah paru-paru boleh berlaku.
#2 Pencemaran Udara

  • Pencemaran udara luar memiliki kesan kecil pada peningkatan risiko mendapat kanser paru-paru.
  • Peningkatan kanser paru-paru akibat pencemaran udara dalaman berkait dengan membakar kayu, arang, najis atau sisa tanaman bagi memasak atau pemanasan.
#3 Faktor Keturunan
  • 8% barah paru-paru disebabkan oleh faktor keturunan @ genetik
  • Jika ahli keluarga mempunyai sejarah pesakit barah paru-paru, risiko meningkat 2.4 ganda.

Rawat Kanser Paru-Paru Dengan Shaklee

Beliau bekas pembaca berita NTV7 , Law Chu Hian ,  Disahkan menderita kanser paru-paru lebih 10 tahun. Sudah tiada harapan untuk sembuh. 

Langkah bijak bila beliau mula mengamalkan pemakanan yang seimbang dan juga di tambah dengan pengambilan supplement shaklee iaitu VIVIX.  Sekarang beliau sudah bebas daripada kanser. 


Saksikan Video Kisah Bagaimana Beliau Boleh Bebas Daripada Kanser Paru-Paru Dan Menjalani Kehidupan Yang Lebih Sihat. 


Wassup . Farah . 011 277 94946 . 

 


17 August 2016

Kenali Kanser Kelenjar @ Kanser Lymphoma



Lymphoma adalah sejenis kanser kelenjar darah apabila sel darah putih lymphocytes menggandakan bilanganya sehingga terlalu banyak dan tidak matang. 

Pesakit lymphoma juga mengalami bengkak pada kelenjar nodus limfa di leher, ketiak, dan celah kelengkang.

Kelenjar nodus limfa ini membengkak kerana memerangkap kuman ketika berlaku jangkitan dalam tubuh. Ia juga menyebabkan pengumpulan sel-sel darah putih lymphocytes tidak normal terkumpul di situ sehingga membentuk bengkakan tumor.


Sel-sel tumor ini merebak ke seluruh tubuh sehingga mengganggu bekalan oksigen dan nutrien.

Rawatan Awal Kesan Kanser Lymphoma @ Kanser Kelenjar



  • Pemeriksaan fizikal – Tujuan pemeriksaan ini adalah untuk mengesan pembengkakkan nodus limfa, hati atau limfa serta tanda-tanda jangkitan setempat.
  • Sejarah perubatan – Sebagai tambahan, doktor akan bertanya tentang sejarah kesihatan kanak-kanak, sejarah kesihatan ibu bapa dan isu-isu lain.
  • Jika nodus limfa yang membengkak dapat dikesan, doktor akan membuat pemerhatian pada nodus ini secara teliti untuk melihat sama ada ia terus membengkak.
  • Doktor mungkin mencadangkan antibiotik jika mempercayai kelenjar tersebut dijangkiti bakteria.
  • Jika nodus masih berterusan membengkak, biopsi nodus limfa akan dilakukan untuk mengesahkan nodus tersebut telah dijangkiti limfoma dan juga menentukan jenisnya.
  • Dalam prosedur ini, sampel tisu diambil sama ada menggunakan jarum berongga yang halus atau melalui tatacara pembedahan kecil.
  • Tisu ini akan dihantar ke makmal untuk menentukan jenis limfoma yang khusus.
  • Biopsi juga akan diperlukan untuk limfoma yang berlaku di dalam dada, abdomen atau sum sum tulang.

INFO :- Bapa Irma Hasmie Meninggal Dunia Derita Kanser Kelenjar : penyakit tersebut dikesan sejak Januari lalu dan merebak dengan pantas sehingga beliau terpaksa melakukan sesi kemoterapi.

Mencegah Kanser


 
HOT TESTIMONI ! 
***

Testimoni dari pak sedara Ana sendiri yang ada kanser kelenjar. Masih dalam proses pemulihan tetapi bila amalkan Vivix memang nampak improvement.

Bengkak kelenjar sebesar buah kedondong pada bahagian leher dah surut macam biasa. Pak sedara ada bagitau mak Ana yang dia rasa bertenaga sket selepas minum Vivix.

Mohon doa anda semua doakan pak sedara Ana segera sembuh dan bebas kanser ye. 

Fyi : Baru sebulan guna Vivix. Tak habis sebotol pun lagi dah nampak perubahan positif. Alhamdulillah.


bengkak kelenjar dia di bahagian bawah leher dah surut. Dulu bengkak sebesar buah kedondong. Sekarang dah seperti sediakala. Hanya sebulan ambil vivix.




Resveretrol dalam vivix berupaya membantu membantutkan pembentukan sel kanser.Resveretrol mempunyai potensi hebat dalam mencegah dan terapi untuk tumor.

Resveretrol dipercayai dapat mencetuskan proses apoptosis dalam sel seperti pada payudara, prostat, usus, pankreas.




12 August 2016

Awas!! Kanser Perut Boleh Membawa Maut

Kanser perut berlaku apabila sel-sel di bahagian dinding perut manusia tumbuh secara tidak normal dan tidak terkawal mengakibatkan berlakunya ketumbuhan di bahagian perut.

Kebanyakan mereka yang menghidap kanser perut ini adalah terdiri daripada golongan yang berumur lebih daripada 65 tahun ke atas dan lebih kerap terjadi di kalangan lelaki berbanding wanita.

Barah perut sukar dikesan. Apabila gejala berlaku, ia begitu kabur sehinggakan pesakit tidak mengindahkannya. 



Tanda-Tanda Kanser Perut

Segeralah berjumpa doktor jika anda tanda-tanda ini berlarutan sehingga berhari-hari.

  • Ketidakhadaman atau perasaan terbakar (pedih ulu hati -heartburn)
  • Tidak selesa atau sakit di bahagian perut
  • Mual dan muntah
  • Cirit-beret (Diarrhea) atau sembelit
  • Kembung perut selepas makan
  • Hilang selera makan
  • Lemah dan letih
  • Pendarahan (muntah atau berak berdarah).

Cara Mencegah Kanser Perut Berlaku


Resveretrol dalam vivix berupaya membantu membantutkan pembentukan sel kanser.Resveretrol mempunyai potensi hebat dalam mencegah dan terapi untuk tumor.

Resveretrol dipercayai dapat mencetuskan proses apoptosis dalam sel seperti pada payudara, prostat, usus, pankreas.


Wassup . Farah. 011 277 94946 . 







11 August 2016

Sakit Perut Akibat Angin Dalam Badan Berlebihan

Gas atau angin itu hadir dari dalam sistem penghadaman (perut, usus kecil dan usus besar) yang datangnya dari 2 sumber iaitu, udara yang disedut dan bakteria yang terdapat di dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tidak dapat di hadam dengan baik dalam badan kita. 

Image result for angin dalam badan

Rawatan Masalah Angin


#1. Menukar jenis makanan



  • Kandungan gas yang dihasilkan daripada makanan berbeza antara seorang dengan seorang yang lain. 
  • Pastikan jenis makanan khusus yang menyebabkan berlakunya masalah angin ini berdasarkan pengalaman yang dilalui. 


#2. Ubat-ubatan



  • Ubat-ubatan seperti antasids, simethicone dan activated charcoal yang boleh didapati di farmasi-farmasi dapat membantu mengurangkan masalah angin. 
  • Selain itu, enzim penghadaman seperti laktase membantu menghadamkan karbohidrat di samping membolehkan seseorang makan makanan yang biasanya menghasilkan angin.


#3. Kurangkan menelan udara



  • Individu yang mengalami masalah sendawa yang kronik dinasihatkan supaya kurang mengambil gula-gula getah dan gula-gula. 
  • Anda dinasihatkan supaya mengunyah makanan perlahan-lahan dan tidak banyak bercakap semasa makan. 
  • Sekiranya memakai gigi palsu, berjumpa doktor gigi untuk memastikan ia sesuai dipakai.

#4. Amalkan Supplement Shaklee

  • Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan.
  • Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. 
  • Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Peppermint Ginger Plus Sesuai Untuk:- 


  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.

just nak share dengan kawan-kawan. saya dah 2-3 hari perut tak selesa. rasa banyak angin. malam tadi lepas makan peppermint ginger , saya asyik buang angin atas dan bawah. tak henti-henti. dan pagi ini alhamdulillah sangat lega. 

perut dah tak ade angin. dah selesai. 

Wassup . Farah . 011 277 94946 . 

Sebotol 90 biji : RM 45.00







10 August 2016

Bayi Anda Selalu Menangis Berjam-jam Di Waktu Tertentu Setiap Hari? Hati-hati. Mungkin Si Kecil Mengalami Kolik Pada Bayi.

Kolik adalah ketika bayi yang dalam keadaan yang sihat tetapi sering menangis secara berlebihan. 

Kolik bayi terjadi pada beberapa minggu awal setelah bayi lahir dan akan berhenti setelah bayi berusia 4 bulan. 

Biasanya bayi menangis di waktu petang dan sukar diredakan hingga beberapa jam.

Sebagai ibubapa pasti akan berasa susah hati bagi bayi anda, kecewa kerana anda tidak dapat membantunya, marah kerana anda sudah letih menenangkannya dan mudah menangis sebab kekurangan tidur.

Image result for kolik bayi


Punca Kolik



  • Asid reflux boleh menyebabkan perut bayi dalam keadaan sangat tidak selesa
  • Alah pada protien susu dalam susu formula atau laktosa. Kebanyakkan bayi yang mengalaminya adalah bayi yang minum susu dari susu formula
  • Bayi alah pada sesetengah makanan yang dimakan oleh ibu bagi bayi yang menyusu badan sepenuhnya. Oleh itu, ibu perlu elakkan sebarang makanan yang boleh menyebabkan alahan pada bayi seperti makanan pedas, berminyak, berlemak, terlalu berempah dan berkafein tinggi.
  • Sistem gastrousus bayi yang belum matang yang boleh menyebabkan bayi mudah kembung perut dan berangin
  • Sistem saraf pusat bayi yang masih belum matang dan tidak stabil dan amat sensitif pada sebarang ransangan. Oleh itu, penjagaan pusat bayi semasa baru lahir amat penting. Pakaikan barut dan bedung bayi untuk elakkan perut berangin
  • Terdedah pada keadaan yang melampau seperti keadaan bising, pengudaraan rumah yang kurang baik, panas.

Tanda-tanda Kolik 

  • menangis tanpa henti sekurang-kurangnya lebih dari sejam
  • sukar untuk menenangkan bayi yang menangis
  • perut mengeras
  • menangis dengan tangisan yang kuat dan muka kemerah-merahan
  • selalunya menangis di waktu malam

Rawatan Awal


Urutan bayi dengan lembut pada badan bayi anda dengan tangan anda sendiri sedikit sebanyak membantu menenangkan bayi anda.

Sebagai sebahagian daripada rutin urutan, anda juga boleh mengurut lembut buku lali, pergelangan tangan dan jari-jari bayi anda.

Urutan tangan yang lembut merangsang penghasilan hormon oksitosin dalam badan anda, badan bayi dan suami anda jika dia sedang memerhatikan. 

Oksitosin ialah hormon yang memberi anda perasaan sayang dan kasih apabila anda memeluk erat bayi anda atau ketika anda menyusukannya.

Anda boleh urut bayi anda dengan menggunakan Krim Herbal Blend bagi melegakan ketidakselesaan yang bayi anda alami.

Image result for herbal blend

Wassup . Farah . 011 277 94946 .


05 August 2016

Kepala Pening, Dunia Ku Seakan Berputar. Doktor Sahkan Vertigo

Anda jangan memandang remeh sekiranya diserang sakit kepala atau rasa dunia ini berpusing-pusing.

Anda mungkin terkena serangan vertigo. Serangan vertigo yang terjadi kerana aliran darah yang terganggu kerana pembengkakan arteri sebenarnya adalah satu gejala atau simptom awal untuk terjadinya risiko diserang penyakit stroke.

Ini kerana berkemungkinan besar pembuluh darah membengkak dan berkemungkinan pecah kerana tekanan darah yang tinggi.

Penyakit vertigo akan menyebabkan individu yang diserang mengalami keadaan pening yang sangat luar biasa. Mereka yang diserang vertigo akan berasa dunia seperti berpusing-pusing. 

Biasanya serangan penyakit vertigo ini mungkin berlaku beberapa minit malah ada juga yang berlarutan sehingga berhari-hari.

Punca Terjadinya Vertigo

Sebenarnya penyakit ini terjadi kerana terdapat gangguan kepada sistem keseimbangan badan kita. 

Umumnya, keseimbangan tubuh manusia dikendalikan oleh otak. Apabila otak menerima maklumat, ia akan memproses maklumat tersebut dan menghantar mesej kepada anggota tubuh untuk digerakkan. 

Sistem keseimbangan badan manusia ini bertumpu di sekitar mata dan di kedua-dua bahagian telinga.

Gangguan atau penyakit vertigo ini akan menyerang apabila terdapatnya gangguan pada bahagian dalam telinga dan juga penglihatan seseorang. 

Gangguan dalam telinga ini dipercayai berlaku disebabkan oleh cecair yang terkumpul dan perubahan tekanan dalam telinga. Ia boleh menyebabkan kita menjadi pekak dan tidak boleh berdiri dengan betul kerana kehilangan keseimbangan badan.

Tanda-Tanda Serangan Vertigo

  • Seseorang yang mengalami vertigo akan berasa dirinya atau persekitaran seperti berpusing-pusing.
  • Gerakan mata yang tidak normal. Ini  merupakan petunjuk bahawa fungsi bahagian dalam telinga terganggu melibatkan saraf yang menghubungkan otak.
  • Tubuh rasa berdebar-debar
  • Telinga terasa berdengung
  • Pandangan kabur
  • Rasa mual tekak dan hendak muntah
  • Berpeluh-peluh walaupun dalam keadaan rehat
  • Nadi berdenyut dengan cepat
  • Tidak dapat berjalan dengan lurus atau mengimbangkan badan
  • Telinga tidak dapat menangkap butiran percakapan seolah-olah hilang pendengaran.

Jenis-Jenis Serangan Vertigo

Vertigo ocularis

  • rasa berpusing-pusing akibat gangguan saraf di sekitar organ mata.

Vertigo nocturna

  • pesakit berasa seolah-olah akan terjatuh semasa hendak tidur.

Vertigo laryngea

  • tubuh rasa berpusing-pusing akibat daripada serangan batuk.

Vertigo epileptica

  • keadaan berpusing setelah mengalami serangan sawan.

Vertigo positional

  • serangan vertigo mendadak yang menyerang kurang dari satu minit. Pencetusnya seperti perubahan posisi kepala ketika seseorang itu berpaling ke belakang atau ketika berbaring, bangun dan berguling di tempat tidur.


Cara Mencegah Serangan Vertigo


Vivix Shaklee adalah tonik yang dirumuskan secara teliti dan telah pun banyak disiarkan di media massa ini membantu memulihkan kesihatan tubuh hingga ke peringkat sel. 

Kajian makmal telah menunjukkan ramuan utama dalam Vivix melindungi dan membaikpulih sel-sel DNA.

Pengambilan vivix yang membaiki dan melindungi sel akan mencegah tubuh kita dari diserang radikal bebas penyebab kanser.

mak saya vertigo, dah macam-macam. pergi sensei, homeopathy, hospital, masih tak settle. Lastly saya bagi vivix kat mak.
Alhamdulillah lepas 3 botol mak dah sembuh dari vertigo. 
sekarang mak maintain vitamin biasa je, kebas-kebas tangan mak pun dah kurang. Alhamdulillah.

 

Wassup . Farah . 011 277 94946









3 Teknik Pam Bantu Tambah Susu Ibu

Assalamualaikum. Hari ini Kecik nak share cara pam yang paling berkesan untuk tambah susu badan dengan cepat dan mudahh. Sesuai untuk ib...

Popular Posts