17 August 2016

Kenali Kanser Kelenjar @ Kanser LymphomaLymphoma adalah sejenis kanser kelenjar darah apabila sel darah putih lymphocytes menggandakan bilanganya sehingga terlalu banyak dan tidak matang. 

Pesakit lymphoma juga mengalami bengkak pada kelenjar nodus limfa di leher, ketiak, dan celah kelengkang.

Kelenjar nodus limfa ini membengkak kerana memerangkap kuman ketika berlaku jangkitan dalam tubuh. Ia juga menyebabkan pengumpulan sel-sel darah putih lymphocytes tidak normal terkumpul di situ sehingga membentuk bengkakan tumor.


Sel-sel tumor ini merebak ke seluruh tubuh sehingga mengganggu bekalan oksigen dan nutrien.

Rawatan Awal Kesan Kanser Lymphoma @ Kanser Kelenjar  • Pemeriksaan fizikal – Tujuan pemeriksaan ini adalah untuk mengesan pembengkakkan nodus limfa, hati atau limfa serta tanda-tanda jangkitan setempat.
  • Sejarah perubatan – Sebagai tambahan, doktor akan bertanya tentang sejarah kesihatan kanak-kanak, sejarah kesihatan ibu bapa dan isu-isu lain.
  • Jika nodus limfa yang membengkak dapat dikesan, doktor akan membuat pemerhatian pada nodus ini secara teliti untuk melihat sama ada ia terus membengkak.
  • Doktor mungkin mencadangkan antibiotik jika mempercayai kelenjar tersebut dijangkiti bakteria.
  • Jika nodus masih berterusan membengkak, biopsi nodus limfa akan dilakukan untuk mengesahkan nodus tersebut telah dijangkiti limfoma dan juga menentukan jenisnya.
  • Dalam prosedur ini, sampel tisu diambil sama ada menggunakan jarum berongga yang halus atau melalui tatacara pembedahan kecil.
  • Tisu ini akan dihantar ke makmal untuk menentukan jenis limfoma yang khusus.
  • Biopsi juga akan diperlukan untuk limfoma yang berlaku di dalam dada, abdomen atau sum sum tulang.

INFO :- Bapa Irma Hasmie Meninggal Dunia Derita Kanser Kelenjar : penyakit tersebut dikesan sejak Januari lalu dan merebak dengan pantas sehingga beliau terpaksa melakukan sesi kemoterapi.

Mencegah Kanser


 
HOT TESTIMONI ! 
***

Testimoni dari pak sedara Ana sendiri yang ada kanser kelenjar. Masih dalam proses pemulihan tetapi bila amalkan Vivix memang nampak improvement.

Bengkak kelenjar sebesar buah kedondong pada bahagian leher dah surut macam biasa. Pak sedara ada bagitau mak Ana yang dia rasa bertenaga sket selepas minum Vivix.

Mohon doa anda semua doakan pak sedara Ana segera sembuh dan bebas kanser ye. 

Fyi : Baru sebulan guna Vivix. Tak habis sebotol pun lagi dah nampak perubahan positif. Alhamdulillah.


bengkak kelenjar dia di bahagian bawah leher dah surut. Dulu bengkak sebesar buah kedondong. Sekarang dah seperti sediakala. Hanya sebulan ambil vivix.
Resveretrol dalam vivix berupaya membantu membantutkan pembentukan sel kanser.Resveretrol mempunyai potensi hebat dalam mencegah dan terapi untuk tumor.

Resveretrol dipercayai dapat mencetuskan proses apoptosis dalam sel seperti pada payudara, prostat, usus, pankreas.
No comments:

Post a Comment

7 Petua Mengatasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Assalamualaikum 😄 Keguguran rambut selepas bersalin adalah perkara normal. Bagi wanita biasa, keguguran rambut sehari adalah dalam lingku...

Popular Posts