14 June 2016

Kebaikan Lecithin Untuk Badan

Satu lagi produk shaklee yang boleh membantu anda mengurangkan kandungan lemak dan kolestrol dalam badan. Jom sama - sama kita baca dan faham kandungan dan kebaikan Lecithin untuk badan kita.


Lecithin


  • Lecitin (bahasa Yunani: lekithos - λεκιθος) adalah istilah yang biasanya digunakan sebagai sinonim untuk fosfatidil kolina, suatu fosfolipid yang menjadi komponen utama fraksi fosfatida pada ekstrak kuning telur atau kacang kedelai yang diisolasi secara mekanik, maupun kimiawi dengan menggunakan heksana.

Lecitin juga merupakan istilah sinonim dari senyawa organik lain yang sedikit berbeda:


  • Fosfatidil inositol
  • Fosfatidil etanolamina

  • Lecitin berada dalam kuning telur dan paling sering digunakan sebagai agen emulsifier yang dapat mencampur minyak dan air, seperti pada mayones. Hal tersebut dapat terjadi kerana lesitin mempunyai kepala yang bersifat hidrofilik dan ekor yang bersifat hidrofobik.  • Lecitin pada telur didominasi oleh kandungan fosfatidil kolina yang tinggi, gliserolfosfolipid, rantai panjang asam lemak tak jenuh, asam arakidonat, dan kandungan DHA yang tidak terdapat pada sumber lecitin lainya (seperti kacang-kacangan).


Lecitin secara komersil bisa diperoleh dengan kemurnian tinggi untuk aditif pangan ataupun tujuan medis. Selain itu, lecitin juga diketahui dapat membantu stabilitas dari mayones  serta membuat mayones terlihat lebih tebal.


Lecithin

Kod Produk:10163 (180 kapsul)
Lesitin soya ialah sumber utama kolina, salah satu komponen pengutus saraf asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej dalam otak dan sistem saraf.
Lecithin Shaklee diperoleh secara semula jadi daripada kacang soya. Setiap sofgel mengandungi 530mg lesitin.
Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

180 biji : RM 52.50
( Penggunaan sebulan )

Testimoni PenggunaJadi apa tunggu lagi. Jom nyah lemak dari badan kita, agar kita kekal sihat dan cergas. Untuk langsing juga. 

Tambah Bersama Alfalfa Untuk Hasil Yang Lebih Baik
Alfalfa : 330 biji : RM 53.75
( penggunaan sebulan)

Tempah SekarangPerlukan Bantuan.?
Hubungi Saya:-


FArah @ Kecik Sangat
011-27794946 sms@whatsapp
COD Kawasan Berdekatan BAtu Pahat ,
 Johor.

Asal ada kemahuan... Disitu ada highway!! Kenapa highway?

Assalamualaikum Teringat kisah saya dulu. Join shaklee masa pregnant dhani Naik supervisor masa dalam pantang dhani Naik master masa da...

Popular Posts