21 November 2017

Sebab Aku Jatuh Cinta Dengan Shaklee


Hari nie nak cerita santai cikit..

Saya jatuh cinta dengan shaklee sebab ia membantu saya dalam pantang Dzulfiqar 2013 . Saya mencari set berpantang yang tak rasa pahit, yang boleh terus amik lepas bersalin, yang tak ade side-effect ke atas bby.

Ade sorang akak nie suggest saya cari agen shaklee. Set shaklee nie, set moden katanya... Maka, proses pencarian set pantang shaklee bermula.. Jumpe laa blog yang jual set pantang shaklee.. Bertemu jodoh dengan blog milik @fuzza_nissa ..

Nikmatilahh set pantang sepanjang berpantang.. Abis pantang sambung pulak menyusukan.. Alhamdulillah dapat menyusukan Fiqar 2 tahun 4 bulan..

Dah dapat rasa kebaikannya, belaja pulak pasal produk lain dan share pada family. Dzulfiqar mula amalkan minum  MealShake seawal umur setahun.. Dari tak makan sayur, sekarang segala jenis sayur die telan.. Tak ada pilih2 makan.. Cuma die tak suka kicap.. hehehehe..

Adik Kecik pula ada masalah kulit.. Kulit macam terbakar, luka dan berair. Tak bernanah. Dah rujuk ke doktor pakar, tapi masih tiada perubahan.. Dila suruh Die amalkan garlic, vitamin c & herbal blend.. Lambat. Tapi nampak kesannya.. Alhamdulillah. .

2017 turn Dhia pulaa.. Saya masih meneruskan legasi shaklee..Set hamil, set berpantang dan sekarang Set penyusuan.. Sebenarnya, semua tuu same jee vitamin asasnye.. Ade penambahan, ade pengurangan.. Mengikut keadaan..
Yang asas, dimana semua keadaan boleh amalkan adalah ESP, Vitamin C, Ostematrix, B Complex, VitaLea, OmegaGuard. Tambahan ketika berpantang & penyusuan adalah Alfalfa.

Czer kali kedua amat mencabar.. Pengambilan vitamin C ditingkatkan.. Bukan ape, nak bagi luka cepat sembuh.. Memang cepat. Tak rase sakit. Dila amalkan vitamin c nie sejak 2013.. so, sampai sekaranglaa kan.. Lepas dah boleh bangun lepas 6 jam baring, dah boleh terus turun dari katil tanpa rasa sakit yang amat.. Bersalin, memang sakit kann... tapi xde laa sakit seperti czer 2013 dulu..

Paling best buat shaklee nie, dah tentu laa ramai kenalan yang kite boleh kenal.. betul x.? Macam-macam perangai.. Ade yang memudahkan, ade yang ..... (paham2 lah ye 😁😁😁) .. Kecik tak kisah semua tuu, yang penting Kecik hepi..

Paling terkesan, bila cust wasap semula bagitahu ade perkembangan yang bagus lepas amalkan shaklee... wow... seronoknya.. kesan tuuu,rase macam diri sendiri dah pulih dari sakit.. mesti kite hepi kann... Makin membara nak share sebab nak orang berada dalam keadaan yang baik seperti sedia kala...
Tahap sentap bila dah tak perlu apply cuti untuk kemana-mana.. Terutama pada family.. Dulu masa kerja, pernah terfikir, kalau anak dah sekolah, kena mohon cuti @ half day untuk sertai aktiviti sekolah.. Terutama Tadika, macam2 aktiviti ade.. Adakah bos approve cuti kita.? Adakah keadaan sesuai untuk kite bercuti.? Macam macam persoalan dibenak fikiran.. Macam mane pula jika anak sakit.? Atau ahli keluarga lain sakit..

Ibu adalah contoh buat Dila... Ibu bekerja di kilang. Syukur ibu dapat kilang yang mempunyai shif mati. Maksudnya kalau kita pilih shif pagi.. Maka kita akan kerja pagi sahaja... Tak de tukar tukar shif.. Ibu ambil shif malam (11mlm > 7pagi) . Ibu kata senang nak urusan kami adik beradik dirumah.. Taktala orang lain sedap beradu di malam hari, ibu bersengkang mata demi menjaga kami di siang hari. Masak,kemas,basuh & selesaikan hal2 sekolah..

Sekarang Ibu dah tukar ke shif pagi (7pagi > 3ptg) sebab kami dah besar dan dah boleh uruskan diri sendiri.. Kalau ibu tak dapat nak uruskan adik, Kecik yang akan ganti...

Ibu masih mahu bekerja kerana sudah biasa bekerja. Satu hari nanti, akan tiba masa Ibu duduk di rumah rehatkan diri. Impian Dila adalah, akan bagi ibu duit seperti mana hasil die bekerja sekarang.. InsyaAllah akan bagi lebih.. i love you ibu .. 💕💕

Sekian sahaja cerita santai Kecik untuk hari nie.. Setiap orang ada pilihan sendiri..  Dan setiap orang boleh memilih.. Tiada paksaan untuk anda memilih.. Semua terpulang pada diri kita sendiri..

Dan Kecik memilih Shaklee..

Mencari Pengedar Shaklee Kluang

Assalamualaikum Ada yang berminat nak buat side-income bersama Shaklee? Kecik mencari  business  partner atau dropship yang berminta nak b...

Popular Posts