31 August 2017

Bagaimana Vivix Bertindak Melindungi Sel Badan dari Rosak ?

Telomeres 


Telomeres seakan “cap” yang melindungi sel & DNA daripada kerosakan. Penuaan dan serangan radikal bebas akan menyebabkan telomeres ini menjadi semakin pendek dan kemudiannya terus rosak dan sel akan mati.

Apabila sel telah mati dan tidak ada sel baru yang terbina, kita akan mendapat menyakit terutamanya yang berkaitan dengan penuaan dan serangan radikal bebas seperti serangan jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis, kanser dan banyak lagi penyakit kronik yang lain.



Vivix berfungsi untuk memastikan “cap” atau telomeres ini sentiasa panjang dan sel/DNA akan terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas.

Vivix yang sangat kaya dengan Resveratrol dan Polifenol ini dapat membantu meningkatkan kesihatan kita dengan memperbaiki sel-sel yang rosak pada peringkat akar umbinya (DNA) dan membantu badan menghasilkan sel yang sihat.



Pada anda yang mempunyai masalah penyakit seperti : 

⇉ Kanser
⇉  Kencing Manis
⇉  Katarak
⇉   Darah Tinggi
⇉  Kolestrol Tinggi
⇉  Resdung
⇉  Stroke
⇉  Buah Pinggang Bocor
⇉  Gout
⇉ Thyroid



boleh lah ikhtiar dengan Vivix. InsyaAllah, dengan izinNYA vivix dapat membantu proses penyembuhan ini . 


Dengan setiap pembelian 2 botol vivix, anda layak untuk mendapat:

⇉  KEAHLIAN PERCUMA (RM79.00 )
⇉  POSTAGE PERCUMA ke Seluruh Malaysia ( RM 10.60 )
⇉  Cash Back Bonus pada bulan depan ( RM 30.00 )
⇉  Belian Vivix terus dengan HARGA AHLI .. 


Your Shaklee Health Consultant 
Farahdila
ID 1116479
011-27794946


24 August 2017

Cara Tambah Pendapatan Dengan Shaklee

Hari ini Farah nak berkongsi sedikit tips atau cara tambah pendapatan dengan Shaklee. Alhamdulillah Farah juga dapat membantu En Suami dalam menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. 

FArah yakin dalam dunia hari ini dengan peningkatan kos sara hidup yang tinggi di bandar mahupun luar bandar mendorong semua untuk mencari dan melakukan dua kerja atau lebih untuk menyara keluarga dan diri. 

Shaklee telah membuka peluang kepada semua untuk menjana pendapatan bersama mereka. Sehinggakan ada yang dah berjaya menjadi Jutawan Shaklee. Dengan modal yang rendah serendah RM 79 kita semua mampu menjana pendapatan sehingga 4 ke 5 angka sebulan. Tapi bagaimana?

Image result for tambah pendapatan dengan shaklee

Cara Tambah Pendapatan Dengan Shaklee


1. DAFTAR AHLI SHAKLEE

Modal serendah RM79 merupakan bayaran untuk mendaftar sebagai ahli. RM79 ini adalah keahlian untuk 2 orang. Isteri & Suami . Guna 1 ID, suami & isteri boleh bersama-sama menjana pendapatan sampingan. 

Bagi yang belum berkahwin, keahlian adalah untuk diri sendiri, bila sudah berkahwin, nama suami juga boleh di daftarkan sebagai ahli shaklee menggunakan id isteri.



2.  MENJUAL DENGAN HARGA RETAIL


Bila kita dah mula untuk menjual produk shaklee, kita HARUS menjual dengan Harga Retail yang telah ditetapkan oleh pihak shaklee. Kalau kita jual kurang dari harga Retails, macam mana nak dapat untungkan.? Berniaga mestilah nak kena untung..

3. TIDAK PERLU MENYIMPAN STOK

Ada perniagaan yang memerlukan pengeluaran modal beribu-ribu untuk beli stok. Berbeza pula dengan Shaklee. 

Kita akan order melalui online atau terus ke branch Shaklee untuk mendapatkan produk dan hantar kepada pelanggan dan memberikan konsultasi cara pemakanan yang betul kepada pelanggan.

Sebenarnya, Farah ade juga simpan stok. Tapi tak banyak. Hanya untuk pelanggan tetap & produk yang mudah dijual. Simpan stok nie, hanya untuk memudahkan proses COD . Pada custemer yang boleh menunggu produk pilihan mereka, Farah akan order online, produk dah sampai baru Farah hantar kepada mereka.

4. Bonus Shaklee

Selain daripada untung retail atau jualan yang kita dapat sewaktu proses jual beli bersama pelanggan, kita akan mendapat mengumpul point ( UV ). Point ( UV ) ini berbeza untuk setiap produk.

Ponit ( UV ) akan dikumpul setiap bulan. Jumlah point ( UV ) yang layak untuk menerima BONUS adalah 150UV bersamaan RM30++ .Shaklee akan memberikan BONUS setiap bulan mengikut point UV yang terkumpul di dalam akaun bank yang kita telah daftarkan.

Jika banyak point yang berjaya anda kumpul, maka banyak juga lah BONUS yang anda akan terima. BONUS akan di bayar pada setiap 15Hb. Tak pernah lewat dari 15hb. Awal pernah. :)

Image result for tambah pendapatan dengan shaklee

Jika anda berminat untuk tambah pendapatan dengan Shaklee bersama FArah & The Geng, boleh hubungi Farah terus. ZERO TO HERO

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya dimaklumat berikut:-

Nama : Nurul Farahdila

ID Shaklee : 1116479

Whatssapp/Telegram : 011-27794946 ( www.wasap.my/601127794946 )

Sharing With Love 

21 August 2017

Garlic Complex Antibiotik Yang Selamat & Semulajadi

Siapa suka makan bawang putih mentah? Farah takde la suka sangat, kalau masak saya akan potong halus-halus. Jangan sampai nampak bawang putih dalam makanan.Hahahaha

Sekarang ni, selain dari nutriferon dan Vitamin C, garlic juga berfungsi untuk tingkatkan imun sistem dalam badan kita.

Apa yang bestnya Garlic Complex ni, ia takde rasa pedas bawang tu walaupun 100% kandungan Allicinnya dikekalkan. 

Rahsianya? Penambahan spearmint dan rosemary, selain menghilangkan rasa sensasi bawang putih, menambahkan lagi khasiat Garlic Complex ini .



Bau bawang putih yang agak menyengat itu sebenarnya mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser.




Garlic Shaklee dihasilkan dari bawang putih jenis premium yang bebas dari racun perosak dan ditanam secara organic di California pada musim panas.

Ia dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif. Sebagai makluman anda, tak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi alicin aktif ni.

Garlic Shaklee mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesananya dalam tubuh kita.

Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak bawang putih tulen yang bersamaan dengan 2 ulas bawang putih segar.

Apakah Kebaikan Garlic Shaklee?



  • Mengandungi Spearmint – mempertingkatkan system penghadaman, fungsi jantung. 
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi – bawang putih adalah antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan system imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, virus dan yis candida
  • Menghalang alergi – Mempertingkatkan daya tahan terhadap penyakit yang berkaitan dengan system imun seperti hidung yang sensitive, sinus, asma, selesema dan hepatitis.
  • Mempertingkatkan system penghadaman – mampu mengurangkan gejala seperti kembung perut, gastrik, dan ketidakhadaman. Galric juga mampu untuk menghalang ulser gastrik
  • Dapat membantu pesakit tekanan darah tinggi
  • Detoksifikasi
  • Menurunkan kolestrol
  • Mencegah kanser
  • Menstabilkan glukos


Jom kita sama-sama amalkan garlic setiap hari untuk kesejahteraan hidup sekeluarga. 

💗 Your trusted Shaklee Consultant
💗 ID No. 1116479
👉 Puan Farahdila
📱 Whatsapp/Telegram +611-27794946

19 August 2017

Cara Kira Ketulinan Omega-3 Dalam Jenama Minyak Ikan Anda


Ada banyak sangat jenama di pasaran yang mengeluarkan minyak ikan. Apa yang kita perlukan dari minyak ikan tu sebenarnya adalah Omega-3 yang sangat power tu. 

Omega-3 sangat penting untuk tubuh kita. Antaranya adalah sifat anti inflammationnya.

Macam mana kita nak tahu kepekatan omega 3 dalam minyak ikan tu adalah tinggi dan tulen?

Silakan guna formula ini:

(EPA + DHA) / Total fish oil per serving

Contoh:
Dalam gambar ni brand Shaklee Ada 
1000mg total fish oil per serving, EPA 540 mg manakala DHA 360mg

Jadi (540+360)/1000 = 0.9

Bila dijadikan dalam peratus, kita dapat 90% . Jika minyak ikan tu kurang dari 30% dari peratusan omega-3, ia adalah tidak termasuk dalam gred farmaseutikal. Bermakna, ianya KURANG TULEN dan TIDAK PEKAT. Rugi je kita beli.

Jadi kita boleh kira peratusan omega-3 untuk jenama yang lain berdasarkan kepada formula yang dah diberi 

Jom buat pilihan bijak supaya wang yang kita labur selaras dengan kualiti yang kita dapat.


17 August 2017

Bukan Ahli Shaklee.? Macam Mana Nak Buat Belian.?

Anda bukan ahli shaklee tapi nak membeli product shaklee, boleh tak ada masalah. Hari nie Farah terangkan cara membeli product shaklee. Sama ada Offline ( walk in ) ataupun secara online. 



Cara Beli Shaklee Online

Bagi yang nak beli sendiri produk Shaklee secara online anda boleh baca langkah di bawah sebelum anda klick >> Belian Online Shaklee. Ini bagi memudahkan urusan belian anda.

 
Anda akan terus ke page ↑↑ selepas anda klick Belian Secara Online tadi. Klick pada button Agree kemudian klik Next 

Kemudian, anda akan di beri senarai produk shaklee. Tick pada produk anda ingin beli pada sebelah kiri page..Dan Untick pada produk yang orang tidak beli. Letakkan juga kuantiti pada produk tersebut jika anda ingin membeli lebih daripada satu.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Setelah selesai membuat pilihan, klik Checkout untuk melengkapkan proses pembelian. Dan anda akan diminta lengkapkan butiran peribadi yang diminta seperti di bawah ini.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Setelah isi butiran yang dikehendaki, klik Continue untuk ke langkah seterusnya. Pastikan butiran tersebut betul yekk, supaya tak ada sebarang masalah penghantaran nanti.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Semak segala belian yang anda pilih tadi, dan juga alamat penghantaran sebelum anda klik Proceed for Payment untuk teruskan proses pembayaran. 

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Isikan butiran pembayaran untuk proses seterusnya. Selepas maklumat kad sudah lengkap,klik butang Confirm Payment dan masukkan MSOS Code yang akan dihantar ke nombor telefon bimbit yang anda telah daftar dengan pihak bank. Ini adalah langkah biasa untuk mana-mana pembelian online.


Tunggu beberapa minit untuk selesaikan proses pembayaran.

Maka selesai sudah proses pembelian.. Anda tunggu barang sampai ke alamat yang di taip tadi.. Mudah saja kan..


Belian Shaklee Secara Walk In 

Selain belian secara online, anda juga boleh beli produk shaklee terus ke Kedai Jualan Shaklee yang sah.. Ada 7 Kedai Shaklee yang sah di seluruh Malaysia. 

Nak tahu.? klik >> Kedai Shaklee Yang Sah . Pada mereka yang berdekatan dengan Kedai Sah Shaklee, boleh terus buat belian di sana.

Pengedar Shaklee Batu Pahat

Tak ade masa nak buat belian online.? Malas nak redah jem untuk ke kedai shaklee.? Jauh dari kedai shaklee. Boleh terus wassap saya. Saya boleh bantu anda buat belian shaklee. Proses belian, proses pos saya akan selesaikan. Anda hanya tunggu barang shaklee sampai depan rumah.

Pada yang berada di kawasan Batu Pahat, Sri Gading, Parit Raja, Tongkang Pecah, Sri Medan, Minyak Beku , Senggarang dan Tanjung Labuh , Farah boleh hantarkan shaklee ke rumah anda.

Ada sebarang kemusykilan. Terus WhatsApp saya okey..Jangan malu jangan segan tauu..

💗 Your trusted Shaklee Consultant
💗 ID No. 1116479
👉 Puan Farahdila
📱 Whatsapp/Telegram +611-27794946

10 August 2017

Selamat Datang Ke Shaklee Malaysia

Hari ini Farah nak kenalkan.cawangan Shaklee dalam Malaysia.. Shaklee HQ terletak di Subang Jaya.. Dan Shaklee bukak cawangan di Pusat- pusat bandar di Malaysia.. Ada 6 cawangan shaklee.. 

Pada yang nak terus walk in beli barang shaklee, boleh laa terus ke cawangan yang berdekatan.. 

Selain daripada 7 senarai di bawah, shaklee tak ada bukak cawangan kecil-kecilan ye.. Shaklee xde dijual di farmasi, shopping complex atau di kedai-kedai.

Pada mana yang ternampak tuu, boleh report pada pihak shaklee.. Nak tahu kenapa.? Jom baca >> Kenapa Shaklee Tak Ada Stokis

Selamat Datang Ke Shaklee Malaysia


Ibu Pejabat Shaklee ( HQ ) :


Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-5622 3188 Fax: 603-5622 3099


Senarai Branch @ Cawangan Shaklee :


  • Sabah


Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,

Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.


Tel: 6088-393 848 Fax: 6088-393 851

  • Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek,
81100 Johor Bahru.

Tel: 607-352 5188 Fax: 607-352 4188


  • Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.

Tel: 609-747 8688 Fax: 609-747 7711

  • Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.

Tel: 605-241 8260 Fax: 605-241 8263

  • Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Tel: 603-4142 1067 Fax: 603-4142 1027

  • Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Tel: 604-383 8261 Fax: 604-383 8560



Susah.? Tak ada masa.? Tak apa. Wassup saya, saya boleh membantu anda daftar ahli dan juga membuat belian.  Farah : 011 277 94946

03 August 2017

Bila Sakit Urat Menyerang .. Apa Penyelesaiannya ?

Ramai di kalangan kita yang sering mengalami sakit-sakit urat dan sakit tulang, walaupun diri masih muda. 

Kebiasaannya sakit urat akan menyerang orang yang sudah berusia, tetapi sekarang sakit urat menyerang tidak mengira usia. Di usia muda oleh kena sakit urat nie.




Bila kesakitan menyerang, nak solat pun susah sebab lutut sakit, pinggang sakit , Kaki sakit (lenguh-lenguh). Nak uat macam-macam kerja pun susah.

Mereka yang aktif bersukan seperti pemain bola, ibu yang mengandung dan menyusu, mereka yang pernah terlibat dalam kemalangan, mereka yang mengalami masalah berat badan dan mereka yang melakukan kerja-kerja berat adalah golongan yang mudah kena sakit urat, sakit sendi, sakit lutut, sakit pinggang. 

Di sini, Farah ingin syorkan vitamin untuk sihatkan kembali urat-urat dalam badan kita. Penting tauu.. 


Set Kesihatan Sendi Shaklee


Jadi, sebagai alternatif untuk pesakit urat, lutut, sendi dan tulang boleh mendapatkan Set Kesihatan Sendi Shaklee yang mengandungi kesemua zat yang diperlukan untuk memastikan anda bebas daripada penyakit ini. Set Kesihatan Sendi Shaklee terdiri daripada tiga jenis supplemen iaitu, Omega Guard dan OsteMatrix.

#1. Asid lemak Omega-3 pula dapat diperolehi melalui OmegaGuard Shaklee. Pengambilan Omega Guard akan melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. 

Ia adalah anti-radang semulajadi yang bertindak sebagai pelincir bagi membantu pesakit sendi bergerak dengan mudah.

#2. OsteMatrix  bertindak untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Setiap hidangan OsteMatrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. 

OsteMatrix turut diperkaya dengan 400 IU Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium dan mineral-mineral lain seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membantu metabolisme tulang dan mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan tulang. 



Dapatkan vitamin urat nie segera : wasap Farah 01127794946 ..



Basic H Shaklee Pencuci Organik 1001 Kegunaan

Bagi mereka yang suka produk organik. Boleh lah cuba Basic H Shaklee nie. Semestinya produk organik ini selamat. Yang tak bahaya untuk kita ...

Popular Posts