Belanja RM 400 Setiap Kali Ke Hospital Untuk Beli Ubat Ekzema Tapi Tak Sembuh, Sekarang Tidak Lagi. Ketahui Caranya.

Ekzema adalah satu keadaan keradangan pada kulit, di mana kulit akan menjadi merah dan gatal. Yang ni biasanya dinamakan Atopic Dermatitis.

Ekzema boleh muncul di mana-mana sahaja bahagian badan, kebiasaan ekzema bagi bayi akan berlaku di bahagian pipi dan dagu.

Ekzema juga boleh berlaku di bahagian pelipat, leher, tangan, kaki dan pelbagai tempat lagi.

Ekzema ni biasanya mengeringkan kulit, bila kering akan jadi gatal. Dan bila gatal pesakit akan menggaru dan mencetuskan pendarahan.

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. 

Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).


Punca Ekzema


Ekzema boleh berlaku jika ada iritasi kulit yang disebabkan oleh kimia, seperti bahan pencuci dalam mandian buih, syampu, serbuk cuci dan pelembut fabrik. 

Ekzema juga boleh berlaku disebabkan oleh sistem imun badan. Bila imun badan merosot atau berkurangan, maka individu tersebut boleh mendapat ekzema.

Pesakit ekzema mempunyai kulit yang sangat sentisif, maka seseorang itu perlu mengetahui alahan mereka supaya mudah untuk dielakkan.

Cara Mudah Untuk Mengurangkan Ekzema



  • lembabkan lulit setiap hari
  • pilih pakaian yang lembut seperti cotton.
  • pakai sabun yang tidak mengandungi bahan yang merengsakan (sabun organik)
  • mandi air suam
  • selepas mandi sapukan pelembab kulit (losyen) dengan segera.
  • selepas mandi gunakan tuala lembut dan jangan gosok badan tetapi “pat” dengan lembut sahaja.
  • kalau ada alergik teruk, elakkan penggunaan karpet di rumah.


Cara Lain Untuk Meredakan Ekzema


Macam yang mak Zati cuba. Tak sampai sebulan dia mencuba, boleh lihat tangannya yang dahulu ekzema teruk, kini semakin kering.

Sebelum ni Mak Zati membelanjakan lebih kurang RM400 lebih setiap kali ke hospital nak ambil ubat ekzemanya.

Hanya sebotol amalkan Vivix, alhamdulillah ekzema mak Zati dah sembuh.


Testimoni mak sy ambik vivix dah nak dekat sebulan, so far Alhamdulillah kesan sangat positif. Gastrik hilang, sakit kaki, sakit tumit tu pun hilang. Sy bg vivix sebab mak ada eczema chronic dekat kawasan atas tangan. Huhu sekarang eczema tu dah makin menipis.
Healing crisis selama 2 minggu jadi gatal teruk sangat. Tangan sampai berdarah sebab garu, sy sruh teruskan jgk
Eczema tu still ada lg, tp dah berkurang. Cuma skrg monitor mak untuk teruskan lagi ambik vivix 😍😍
Before ni, dah 10 tahun mak dok refer pakar je..gov, private semua pergi
Total sekali pergi pun dah nak dekat rm400 lebih..rasanya dh beribu habis 😭 tapi tetap x sembuh..
Alhamdulillah syukur. Time mula-mula bagi memang sudah pesan dekat mak, ni bukan ubat. Ni supplement. Kena ambik konsisten baru ada kesan. Ni pun bukan ubat magic, hari ni makan esok terus elok. Dia ambik masa. Teruskan je..
Baru ni mak siap promotekan lagi dekat jiran sebelah. Makcik tu ada kencing manis, teruk..sampai x bangun dah sekarang. Mak siap bancuh lagi buat 1 botol bagi dia try minum. Cakap dekat anak dia 😅
Sekarang tinggal parut je..dalam proses bagi elok betul-betul…
 

Jom Try Vivix . Farah . 011 277 94946 .