22 February 2017

Anak Bebas Dari Kanser Hodgkins Lymphoma Tahap 4 Setelah Amalkan Sirap Merah

Kanser Hodgkins Lymphoma merupakan kanser tisu limfa, tisu limfa terdapat di nodus limfa, limpa, hati, tulang sum-sum dan lain-lain. 

Punca sebenar penyakit ini masih belum diketahui dan ia biasanya ia berlaku dikalangan mereka yang berusia dari 15-35 tahun dan 50-70 tahun.



Tanda-tanda Awal Kanser Hodgkins Lymphoma


  • sering keletihan
  • demam dan kesejukan yang kerap datang dan pergi
  • gatal-gatal tanpa sebab diseluruh badan
  • hilang nafsu makan
  • berpeluh-peluh diwaktu malam
  • hilang berat badan
  • bengkak yang tidak sakit di bahagian limfa seperti ketiak, leher..
  • hilang berat badan tanpa sebab

Ujian Awal Untuk Kenalpasti Kanser Hodgkins Lymphoma


  • Ujian kimia darah seperti  aras protein, ujian fungsi hati, ujian fungsi buah pinggang, dan paras asid urik
  • Biopsi tulang sum-sum (untuk sesetengah kes)
  • Imbasan CT keatas dada, abdomen dan pelvis
  • 'Complete Blood Count' (CBC) untuk periksa anemia dan kira jumlah darah putih.
  • Imbasan PET 

Kisah Pesakit Kanser Hodgkins Lymphoma Tahap 4 Boleh Sembuh

Puan Saadiah Arbain.Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.

Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.

Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I’dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.

Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.




Wassup : Farah . 011 277 94946

20 February 2017

Kenali Masalah Ketidaksuburan Wanita

Masalah kesuburan sering kali di kaitkan dengan masalah dalaman wanita. Wanita yang sudah berkhawin tetapi masih belum dikurniakan anak, sering di ajukan soalan yang sama : "Bila nak dapat anak? "

Jom sama-sama kita belajar pasal kesuburan ni. 



Punca Ketidaksuburan Wanita



  • Pemakanan - Cara pemakanan yang tidak seimbang dan tidak sihat boleh menjadi punca ketidaksuburan berlaku sama ada dikalangan lelaki mahupun wanita.
  • Endometriosis - Ketumbuhan di luar uterus. Endometriosis ni biasanya disedari oleh pengidapnya samada akan rasa kesakitan pada abdomen atau pendarahan.
  • Kitaran Haid - Haid yang tidak teratur . Waktu subur tidak dapat ditentukan dengan tepat kerana masalah haid yang datang tidak menentu. Kiraan waktu subur akan jadi tidak tepat dan waktu untuk bersama juga adalah tidak dapat dipastikan semasa subur atau tidak untuk mendapatkan peluang tinggi untuk hamil.
  • Kualiti telur/ovum yang tidak baik - Kualiti telur dan juga kuantiti juga diambil kira. Semakin berumur maka kualiti dan kuantiti telur juga semakin menurun.
  • Keturunan -  Bagi yang ada keturunan mungkin susah nak dapatkan cahayamata boleh bersedia dari awal untuk tingkatkan kesuburan sebaik mungkin. Contohnya masalah obesiti.
  • Mengalami PCOS (polycystic Ovarian Syndrome) - Hormon jadi tak stabil, kadang boleh menyebabkan kenaikan berat badan mendadak dan obesiti, haid tidak teratur, jerawat dan pelbagai masalah berkaitan hormon.


Bagaimana Nak Tingkatkan Kesuburan?

Situasi 1 : Masalah Berat Badan

Jika anda mempunyai masalah berat badan, anda boleh detox dengan vivix. Vivix membantu anda dalam proses detox dan dalam masa yang sama boleh membantu anda untuk masalah ketidaksuburan. So, kira 2 in 1 laa..

Cara pengambilan untuk Detox dan juga Ketidaksuburan adalah : 2 sudu besar siang, 2 sudu besar malam.

Situasi 2 : Penurunan Tahap Kesuburan 


Tahap kesuburan akan menurun mengikut usia. Bermula umur 32 tahun wanita sudah mula tidak subur.


Ini bergantung kepada badan individu itu sendiri. Jika badan kita terlalu banyak pengambilan antioksida, maka telur dia lebih diprotect, dia lebih terlindung dari radikal bebas.



Radikal bebas boleh rosakkan sel. Bila kesuburan terganggu, kesuburan makin menurun. Bermula umur 28 tahun sudah boleh antioksidan supaya sel lebih terjaga.


Bagaimana Vivix Boleh Membantu?

Resveretrol yang ada dalam vivix memang banyak kebaikannya. Vivix menjalankan tugasnya sehingga peringkat DNA sel .

Mempunyai sel-sel tak sihat boleh membawa ke sakit-sakit yang lebih bahaya seperti kanser.


Dengan mengamalkan vivix, badan kita akan dapat manfaat ni yang sangat berkesan untuk wanita. Ingat tahap kesuburan mula menurun di usia 32 tahun.

Bukan kesuburan je, malah nak awet muda pun boleh. Proses awet muda bukan makan masa seminggu. Jadi kena mula awal. Jadi, 5 tahun akan datang akan nampak jelas.

Baru nampak beza antara kita dengan kawan seusia, antioksidan penting dalam proses awet muda. Resveretrol ni adalah ibu segala antioksidan.

Yang mana isteri tak subur atau payah nak lekat, pun elok suggest vivix juga. 

Kerosakan Pada Mitolondria ( Tahap Kesuburan Telur )


Mitokondria adalah pusat tenaga sel. Bil rosak, sel akan kehilangan tenaga untuk berfungsi dengan baik. 

Bila tenaga hilang, kesuburan telur juga akan terjejas. Telur memerlukan tenaga untuk jalankan proses persenyawaan.


Resveretrol boleh membantu untuk meningkatkan tenaga mitokondria dan seterusnya membantu ovum untuk split masa proses persenyawaan. 

Vivix membekalkan antioksidan tinggi ( resveretrol ), mitokondria ni akan bertambah tenaga. Jadi ovum akan split dengan baik.

Ada yang badan dia subur  tapi ovum tidak bertenaga nak split maka persenyawaan juga akan terganggu. Maka susah nk lekat.


doktor sahkan bebas dari kanser ovari selepas amalkan vivix


vivix membantu saya dalam masalah haid tidak teratur. saya ambil vivix belum samai sebotol. priod terus keluar dan lancar. sekarang tiap-tiap bulan priod keluar. badan pon lebih sihat dan bertenaga.



Jom cuba vivix : 011 277 94946 



Masalah Kesuburan Lelaki







17 February 2017

Bacaan Tekanan Darah Mak Kembali Normal. Tiada Lagi Darah Tinggi. Yahooo.

Semalam dalam group, kami dapat berita gembira apabila salah seorang mak ahli kami bebas daripada darah tinggi. Wow.. Memang sungguh mengembirakan bila melihat orang tua bebas dari sebarang penyakit.

Sebelum bercerita panjang, meh kita baca dulu pasal Darah Tinggi ni. 



Darah Tinggi @ Hipertensi


Darah tinggi atau Hipertensi merujuk kepada tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik.

Tahap tekanan darah tinggi akan diukur sekurang-kurangnya 3 kali dalam keadaan rehat untuk mengesahkan bahawa seseorang itu mempunyai darah tinggi.

Tekanan darah tinggi boleh meningkatkan risiko serangan jantung dan strok.


Bacaan Tekanan Darah

Punca Darah Tinggi

Tiada sebarang kajian tepat tentang punca sebenar seseorang itu mendapat tekanan darah tinggi. Namun terdapat beberapa risiko yang boleh menjadi punca tekanan darah menigkat.

  • Faktor Usia . Risiko tekanan darah tinggi meningkat dengan usia.
  • Keturunan . Orang yang mempunyai ahli keluarga yang mengalami tekanan darah tinggi mempunyai risiko yang tinggi untuk keadaan yang sama.
  • Merokok . Merokok boleh meningkatkan tekanan darah pada masa yang sama merapatkan dinding arteri.
  • Berat badan yang berlebihan . Oksigen dan nutrien yang dibekalkan oleh darah akan diukur mengikut berat badan. Berat badan berlebihan akan memerlukan oksigen dan lebih banyak nutrien, jadi ia mengambil lebih banyak jumlah darah. Jumlah dagangan meningkat darah meningkatkan tekanan darah.
  • Kurang bersenam . Orang yang jarang bersenam mungkin mempunyai kadar jantung yang lebih cepat, jadi jantung perlu bekerja lebih keras. Kerja jantung lebih keras akan meningkatkan tekanan darah.
  • Garam . Kandungan garam dalam makanan yang tinggi boleh menyebabkan pembentukan cecair dalam badan, yang seterusnya meningkatkan tekanan darah.
  • Alkohol . Kandungan alkohol dalam minuman keras boleh mencetuskan kerosakan organ ke jantung.

Cara Mudah Kawal Darah Tinggi

Apa yang Pn Irene buat bila dapat tahu mak beliau salah seorang pesakit darah tinggi.?

Pn Irene telah membeli VIVIX untuk mak amalkan setiap hari. Mak Pn Irene menjalani pemeriksaan tekanan darah setiap 2 minggu di Hospital. 

Apa yang mengejutkan mak Pn Irene, tekanan darah beliau kembali normal selepas menngamalkan vivix.  

Lihat keputusan tekanan darah mak Pn Irene ⇓⇓⇓⇓


Selain daripada mengamalkan vivix, amalan gaya hidup sihat juga penting untuk memastikan supplement yang di amalkan berkesan dann juga sama-sama dapat membantu dalam mengawal tekanan darah kita.

Harus ingat, supplement bukan laa ubat utama yang menjamin kita sembuh daripada sebarang penyakit. Ia hanya membantu. 


Nak Cuba? Meh Wassup

Farah . 011 277 94946






15 February 2017

Belanja RM 400 Setiap Kali Ke Hospital Untuk Beli Ubat Ekzema Tapi Tak Sembuh, Sekarang Tidak Lagi. Ketahui Caranya.

Ekzema adalah satu keadaan keradangan pada kulit, di mana kulit akan menjadi merah dan gatal. Yang ni biasanya dinamakan Atopic Dermatitis.

Ekzema boleh muncul di mana-mana sahaja bahagian badan, kebiasaan ekzema bagi bayi akan berlaku di bahagian pipi dan dagu.

Ekzema juga boleh berlaku di bahagian pelipat, leher, tangan, kaki dan pelbagai tempat lagi.

Ekzema ni biasanya mengeringkan kulit, bila kering akan jadi gatal. Dan bila gatal pesakit akan menggaru dan mencetuskan pendarahan.

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. 

Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa).


Punca Ekzema


Ekzema boleh berlaku jika ada iritasi kulit yang disebabkan oleh kimia, seperti bahan pencuci dalam mandian buih, syampu, serbuk cuci dan pelembut fabrik. 

Ekzema juga boleh berlaku disebabkan oleh sistem imun badan. Bila imun badan merosot atau berkurangan, maka individu tersebut boleh mendapat ekzema.

Pesakit ekzema mempunyai kulit yang sangat sentisif, maka seseorang itu perlu mengetahui alahan mereka supaya mudah untuk dielakkan.

Cara Mudah Untuk Mengurangkan Ekzema



  • lembabkan lulit setiap hari
  • pilih pakaian yang lembut seperti cotton.
  • pakai sabun yang tidak mengandungi bahan yang merengsakan (sabun organik)
  • mandi air suam
  • selepas mandi sapukan pelembab kulit (losyen) dengan segera.
  • selepas mandi gunakan tuala lembut dan jangan gosok badan tetapi “pat” dengan lembut sahaja.
  • kalau ada alergik teruk, elakkan penggunaan karpet di rumah.


Cara Lain Untuk Meredakan Ekzema


Macam yang mak Zati cuba. Tak sampai sebulan dia mencuba, boleh lihat tangannya yang dahulu ekzema teruk, kini semakin kering.

Sebelum ni Mak Zati membelanjakan lebih kurang RM400 lebih setiap kali ke hospital nak ambil ubat ekzemanya.

Hanya sebotol amalkan Vivix, alhamdulillah ekzema mak Zati dah sembuh.


Testimoni mak sy ambik vivix dah nak dekat sebulan, so far Alhamdulillah kesan sangat positif. Gastrik hilang, sakit kaki, sakit tumit tu pun hilang. Sy bg vivix sebab mak ada eczema chronic dekat kawasan atas tangan. Huhu sekarang eczema tu dah makin menipis.
Healing crisis selama 2 minggu jadi gatal teruk sangat. Tangan sampai berdarah sebab garu, sy sruh teruskan jgk
Eczema tu still ada lg, tp dah berkurang. Cuma skrg monitor mak untuk teruskan lagi ambik vivix 😍😍
Before ni, dah 10 tahun mak dok refer pakar je..gov, private semua pergi
Total sekali pergi pun dah nak dekat rm400 lebih..rasanya dh beribu habis 😭 tapi tetap x sembuh..
Alhamdulillah syukur. Time mula-mula bagi memang sudah pesan dekat mak, ni bukan ubat. Ni supplement. Kena ambik konsisten baru ada kesan. Ni pun bukan ubat magic, hari ni makan esok terus elok. Dia ambik masa. Teruskan je..
Baru ni mak siap promotekan lagi dekat jiran sebelah. Makcik tu ada kencing manis, teruk..sampai x bangun dah sekarang. Mak siap bancuh lagi buat 1 botol bagi dia try minum. Cakap dekat anak dia 😅
Sekarang tinggal parut je..dalam proses bagi elok betul-betul…
 

Jom Try Vivix . Farah . 011 277 94946 .

13 February 2017

Alhamdulillah, Air Dalam Paru-paru Suami Dah Tak Ada

Paru-paru berair atau juga dikenali sebagai Pneumonia merujuk kepada semua jenis keadaan di mana air berkumpul dalam paru-paru. 

Paru-paru berpunca dari pelbagai keadaan , termasuk jangkitan oleh bakteria, virus, fungi, atau parasit, dan kimia atau kecederaan fizikal kepada paru-paru.  Paru-paru berair merupakan sejenis penyakit radang paru-paru.


Bagaimana Paru-Paru Berair Berlaku?

Paru-paru berair berlaku dimana Alveoli dipenuhi air ( Alveoli ialah satu kantung dalam paru-paru yang membenarkan oksigen & karbon monoksida untuk bergerak dalam peredaran darah & paru-paru )

Bila alveoli dipenuhi air, maka perjalanan oksigen juga terganggu. Bila terganggu jadi sukar lah untuk kita bernafas dengan sempurna disebabkan saluran pernafasan terganggu.



Tanda-Tanda Terkena Paru-Paru Berair

  • batuk yang teruk, samaada batuk kering @ berkahak
  • susah bernafas
  • demam
  • degupan jantung menjadi laju
  • hilang selera makan
  • rasa lemah badan
  • sakit dada

Bagaimana Vivix Boleh Membantu Pesakit?



Kandungan Vivix memnpunyai resveratrol & purple carrot yang mana ia membantu memulihkan masalah keradangan dan juga bakteria @ virus yang menjadi punca masalah paru-paru berair.


Resveratrol dalam vivix adalah agen antiradang yang mana ia membantu membaiki keradangan yang berlaku pada apru-paru kita.

Purple Carrot pula adalah antiviral & antibakteria yang mana ia menghapuskan virus dan bakteria yang ada pada paru-paru..

Testimoni Kanser Paru-paru Berair


sebelum ini doktor x-ray paru-paru dan buat check seluruh badan dan Suami kena tahan wad seminggu pada bulan 6
Doktor cakap kena tebuk untuk keluarkan air. Nur berkeras tak bagi tebuk. Tujuan tebuk hanya meredakan dan mengeluarkan air sahaja bukan untuk penyembuhan. Selepas paru-paru berair, suami suspek masalah buah pinggang , jantung, darah tinggi dan juga kencing manis. 
Makan vivix habis sebotol dan berhenti pertengahan bulan 7. Pada bulan 8, 9 dan 10 tak ambil apa-apa supplement.  Pada awal bulan 11, mula semula ambil vivix dan omegaguard.
Alhamdulillah, tak sangka tadi check semua report clear. Doktor kata dah tak ada apa-apa. Air dalam paru-paru dah tak ada dan Normal . Kuman dalam paru-paru, darah dan air kencing pun tak ada.


Nak Cuba.? Meh wassup saya : 011 277 94946 

 





10 February 2017

Alhamdulillah, Hanya Sebotol Penyakit TIBI Sembuh

Ingat lagi masa sekolah seorang kawan Farah kena TIBI. Sampai tak datang sekolah. Memang tak boleh datang sekolah , kena kurung.. Hampir sebulan lebih juga laa tak datang sekolah.. 

Ubat jangan ceritalah. Memang banyak kena telan. Kesian. Tapi tak dapat nak tolong. Yelah time sekolahkan. Tak tahu nak tolong macam mane.

Apa Itu Penyakit Tibi?


Penyakit Tibi ini adalah berpunca dari kuman tibi yang dipanggil Mycobacterium tuberculosis.

Dia ni adalah sejenis bakteria. Sebab itulah dinamakan TB yang membawa maksud tuberculosis.

Kuman tibi biasa menyerang paru-paru tapi ada kala boleh menyerang bahagian lain juga seperti otak, jantung, tulang belakang, tulang, buah pinggang dan sebagainya.

Cara Nak Kesan Jangkitan Penyakit Tibi


Kebiasanya kalau kita batuk berkahak yang berlarutan, doktor akan memeriksa kahak itu samada anda dijangkiti tibi atau tidak.


Pihak hospital boleh melakukan x ray pada anda untuk mengesan sesuatu yang ganjil pada bahagian dada dan paru-paru.

Ujian Mantoux adalah salah satu ujian untuk mengesan tibi. Biasanya pihak hospital akan mencucuk protein tuberkulin di bawah kulit pesakit.

Selepas 3 hari, doktor akan melihat tindak balas yang berlaku. Jika ada tanda melepuh yang lebih dari 1cm pada kulit anda, maka kemungkinan besar anda positif tibi.


Namun jika tiada tanda melepuh, insyaAllah anda selamat dari tibi.

Langkah Mencegah Tibi



  • berikan suntikan BCG pada bayi baru lahir
  • bagi yang bekerja sebagai petugas merawat pesakit tibi, pakailah topeng N95 untuk mengelakkan anda terkena kuman tibi.
  • segera ke hospital jika batuk lebih 2 minggu
  • membiarkan banyak cahaya matahari masuk ke dalam rumah kerana ia berupaya membunuh kuman tibi.
  • pastikan pengudaraan udara yang baik di rumah anda.





Farah nak berkongsi cara rawatan alternatif yang mungkin boleh dicuba di samping buat rawatan hospital.



Jom Ikhtiar Vivix : 011 277 94946

08 February 2017

Yeayyy !!! Ayah Dah Tak Sakit Gout Lagi..

Amboi ayah, dulu gout teruk sampai kena papah sekarang ni dah boleh pergi joging...

Gout ni biasanya terjadi pada lelaki, jarang jumpa wanita kan? Kalau gout menyerang, memang dah tak boleh buat apa juga kerja. Nak berjalan pon susah..

Kesian tengok sebab gout ni menyebabkan kaki membengkak teruk, macam nak pecah pun ada. Ngeri. Orang yang mengalami tak usah cakaplah memang sakit.


Apa itu Gout ?

Gout berlaku apabila terdapat asid urik yang berlebihan dalam badan. Dan asid urik ini akan membentuk kristal yang berkumpul pada sendi terutamanya di jari kaki. Asalnya asid urik ni benda baik.

Kebiasaanya serangan gout selalunya berlaku pada ibu jari kaki. Yang ni paling mudah dan awal kena serangan. Ada juga pengumpulan asid urik ini yang akan berkumpul menjadi batu karang.

Bagaimana Vivix Bertindak Membantu Pesakit Gout

Dalam vivix ada anggur muscadine. Anggur memang dikenali secara semulajadinya boleh meredakan kesakitan sendi (penyakit berkaitan arthrithis) dan gout.

Anggur mengandungi potassium. Potassium ini boleh mengurangkan kesakitan bengkak pesakit gout.

Anggur Bantu Singkirkan Kristal Asid Urik


Bila kita ambil anggur, darah kita akan menjadi beralkali. Dan ia akan disingkirkan melalui urin bersama-sama dengan asid urik tadi maka secara tidak langsung asid urik dalam badan akan semakin berkurang dan melegakan kesakitan.

Anggur juga kaya dengan vitamin c di mana memang vitamin ini adalah vitamin yang perlu diamalkan oleh para pesakit gout.

Dengan mengamalkan vivix, ia dapat membantu memperbaiki sel yang rosak hingga peringkat DNA. Bila sel diperbaiki maka sakit gout akan beransur pulih.



Ayah ambil vivix baru sebotol, bengkak gout dah susut. Sekarang dah boleh pergi joging . Kalau dulu, nak berjalan pun susah..


 No automatic alt text available.

Nak Cuba.? Wassup Farah

011 277 94946




06 February 2017

Resveratrol Dikenalpasti Dapat Mengelak Dari Pembentukan Semula Sel Kanser



Pada Oktober 2006, Saya didiagnos mengidap Barah Payudara. Saya menjalani 2 pembedahan membuang ketulan barah, melalui kemoterapi, Herceptin(rawatan antibiotic untuk pengidap barah payudara), radiasi dan hysterectomy(pembedahan membuang sebahagian uterus).

Selepas selesai menjalani kemo, saya mula makan Nutriferon, Vitalea, Osteometrix, dan Vitamin C. 6 bulan selepas checkup terakhir , saya mula makan Vivix. Doktor yang merawat saya, iaitu Ketua Jabatan Pakar Pembedahan Onkologi di Pusat Kanser Moffit di Tampa, Florida memberitahu saya hasil pemeriksaan darah saya sangat baik.

Saya bertanya adakah ada penawar untuk kanser payudara. Doktor kata “Tidak!” tetapi terdapat satu bahan telah dikenalpasti boleh merawat sel yang dianggap kanser. Ia dikenalpasti dapat mengelak dari pembentukan semula sel kanser. Pusat Kanser Moffit telah memohon geran 1 juta dollar untuk kajian klinikal bahan ini.

Apabila saya tanya apakah bahan itu? Doktor itu menjawab RESVERATROL .

Saya beritahu yang saya ada ambil Vivix Shaklee (Resveratrol) selama 6 bulan. Doktor itu terkejut dan berkata:
“Kamu adalah orang pertama yang kami jumpa mengalami kesan hebat dari Resveratrol. Saya nak minta kamu jadi pesakit rujukan sepanjang kajian “

Jika geran kajian itu diluluskan, saya rasa teruja kerana akan membantu Susan B. Komen Foundation dalam kajian ini. 

Mengambil Vivix, Nutriferon dan supplemen lain menghilangkan rasa takut saya kepada bahaya kanser kerana supplemen ini boleh bantu pertumbuhan semula sel kanser.

Barbara W. Seminole, Florida
17 Sept 2009




Tanda-Tanda Kanser Payudara Yang Mesti Anda Tahu

Mencari Pengedar Shaklee Kluang

Assalamualaikum Ada yang berminat nak buat side-income bersama Shaklee? Kecik mencari  business  partner atau dropship yang berminta nak b...

Popular Posts