Emak Mempunyai Masalah Katarak Mata, Takut Untuk Menjalani Rawatan Dan Kos Rawatan Yang Tinggi,Saya Belikan Emak Vivix.

Katarak mata. Apakah ia katarak mata ni? Katarak ni bila berlaku boleh menyebabkan kekaburan pada mata disebabkan satu selaput yang menutupi mata.Tak selesa kan?

Kebiasaannya berlaku pada mereka yang berumur 40 tahun ke atas, seiring dengan peningkatan usia juga tapi orang muda pun bleh je kena sekarang ni. Sakit tak kira usia.


Bagaimana Katarak Boleh Beri Kesan Pada Penglihatan?



Protein berkumpul di lensa mata menyebabkan penglihatan kabur kerana cahaya yang minima sahaja masuk ke dalam.

Penglihatan akan menjadi kabur. Mungkin pada awalnya tidak disedari kerana ia berlaku secara perlahan-lahan.Tapi lama kelamaan ia makin besar dan makin mengganggu penglihatan.


Tanda-Tanda Katarak

  • mata jadi berkabus, kabur
  • jadi rabun ayam
  • wujudnya “double vision”
  • power mata menjadi semakin tinggi (jika memakai cermin mata atau contact lense)
  • penglihatan semakin teruk pada waktu malam

Apa Yang Menyebabkan Berlakunya Katarak Mata?


  1. Diabetes / kencing manis
  2. Darah Tinggi
  3. Merokok
  4. Kegemukan
  5. penggunaan ubat kolesterol
  6. ada buat terapi penggantian hormon
  7. radang mata
  8. pernah alami kemalangan melibatkan mata
  9. penggunaan ubat ubatan steroid yang berpanjangan

Rawatan Untuk Katarak Mata


Jika tak serius, mungkin tidak perlukan pembedahan. Hanya perlukan kacamata yang bersesuaian, jangan memandu waktu malam dan jaga mata dengan menggunakan lampu untuk membaca.

Proses Pembedahan Membuang Katarak Yang Bernilai RM8,000

Sila Klik Untuk Rujukan Kos Rawatan >> HOSPITAL KPJ


Hendak Lebih Jimat.? Meh Cuba Amalkan VIVIX. 

Bukan sahaja membantu menghilangkan katarak mata, malah membantu memulihkan sakit lutut, eye bag tiada dan muka lebih berseri. Ikuti kisah pengguna Vivix untuk rawatan katarak mata emak beliau..


katarak vs Vivix
Happy sangat Bila Boleh beri kesihatan pada mak..
Mak mengalami masalah katarak mata kedua belah menyebabkan penglihatan mak kurang jelas.. Takut Nak menjalani rawatan katarak mata, saya belikan mak Vivix Shaklee pada 08.02.16
Alhamdulillah mak baru Minum 1/2 botol Vivix , nampak perubahan mata mak terutama sebelah kiri yang bebas dari katarak tersebut.
Bukan Itu Sahaja, mak juga mengalami masalah lutut, Kini lutut mak semakin ok Dan mak tak perlu Kan painkiller untuk hilangkan sakit lutut mak..
Happy sangat, InshaAllah berbakti pada orang tua adalah satu nikmat yang sangat membahagiakan seorang Anak..
Alhamdulillah berjaya elak daripada jalani pembedahan mata untuk buang katarak di mata. Jimat kos rawatan yang mencecah RM8,000 ..

Wassup : 011 277 94946

TESTIMONI PENGGUNA VIVIX