4 Bahan Utama Dalam Vivix Yang Mempunyai Kelebihan Dan Kegunaan Tersendiri Yang Pasti Memukau Anda

Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.

Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

Jom kita kaji 4 bahan utama dalam Vivix dan juga kebaikan dan kelebihan 4 bahan utama vivix ini.




#1 Anggur Muscadine



  • Kaya dengan fiber. Fiber diperlukan untuk penghadaman yang baik. Maka ia sangat sesuai untuk pembuangan yang lawas, untuk masalah buasir juga sesuai. Sebagai perbandingan untuk kandungan fiber, satu biji anggur muscadine mengandungi 5x lebih fiber dari  anggur biasa. Menakjubkan bukan? Pendek kata 1 anggur muscadine bersamaan dengan 5 biji anggur biasa untuk dapatkan kandungan fiber yang sama.
  • Lebih berkhasiat dari anggur biasa dan mengandungi kalori rendah.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin berdiet kerana ia adalah rendah dengan kalori. Dan juga dengan anggur muscadine anda akan merasa kenyang kerana ianya tinggi dengan fiber. Jadi bila rasa kenyang, kita tak rasa nak tambah makanan masuk dalam perut. Sangat sesuai bagi mereka yang berdiet.


  • Penuh dengan khasiat antioksidan. Antioksidan ini boleh melawan radikal-radikal bebas yang ada disekeliling kita seterusnya dapat mengurangkan risiko penyakit-penyakit berbahaya seperti sakit jantung, kanser dan Alzheimer (sejenis penyakit lupa/nyanyuk).
  • Dalam anggur muscadine ada mengandungi allegic acid di mana ia dipercayai boleh menghalang sel kanser dari merebak (mengikut American Institute Of Cancer Research).
  • Anggur muscadine juga mengandungi 2x vitamin C berbanding anggur biasa.

#2 Purple Carrot


  • mengandungi tinggi antocianin. Ianya adalah pigment yang membuatkan warna purple pada carrot tersebut. Senang cerita antocianin ni bermanfaat untuk antioksidan.
  • kalori rendah dan kaya dengan fiber, vitamin K, vitamin C, potassium.
  • Lebih kaya dengan antioksidan berbanding carrot yang berwarna kuning.
  • Ianya adalah anti carcinogen atau dengan kata mudah adalah agen anti kanser. Sangat bagus untuk kanser usus kerana ada kajian dari Department Of Nutrition & Food  Science at the University of Maryland. Ini kerana ANTOCYANIN itu sendiri berupaya untuk menghalang pertumbuhan sel kanser.
  • Sangat bagus untuk pesakit rheumatoid arthrithis (sejenis sakit sendi) kerana ia mengandungi agen anti radang.
  • Bagus untuk mata. Yang mana ada masalah mata boleh mencuba vivix ini yang mengandungi purple carrot.
  • Merendahkan lemak jahat dalam badan. 
  • Bermanfaat untuk pesakit diabetes. Pesakit kencing manis mengalami kerosakan pada pembuluh darah. Bila kerosakan teruk, akan menyebabkan peningkatan dalam paras gula dalam darah. Antocyanin ini akan perbaiki masalah salur darah dan menguatkannya serta memperbaiki pengaliran darah.

#3 Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum ini adalah IBU KEPADA RESVERETROL

  • Resveretrol ini adalah agen antioksidan dan sangat bermanfaat untuk melawan radikal bebas. Keistimewaan resveretrol ini ialah dia anti kulat, anti radang, anti bakteria, anti viral. 
  • Resveretrol adalah agen anti penuaan yang sangat berkesan. Resveretrol mengaktifkan agen pelindung sel dan boleh repair sel hingga peringkat DNA. Jadi jika anda inginkan kulit muda dan berseri 10 tahun lebih muda, jagalah ia dari sekarang, cuba vivix! Pasti tak menyesal kerana ia berupaya melindungi kulit dari kedut dan masalah kulit yang menghadapi penuaan. Ianya bukan mencegah tua, tapi melambatkan penuaan sel.
  • Sangat berguna untuk masalah salur darah yang sempit, di mana ia bantu merawat masalah ED atau pun mati pucuk di kalangan lelaki. Mati pucuk dikaitkan dengan salur darah yang sempit/tersumbat di mana lelaki akan mendapat masalah mati pucuk. 
  • Sangat berguna untuk memberi tenaga pada sel. Sel yang lemah dan kehilangan tenaga membuatkan anda sukar hamil kerana telur (ovum) tidak dapat nak berpecah “split”. Peluang hamil lebih tinggi bila sel anda bertenaga.
  • Meningkatkan metabolisma. Bila metabolisma semakin merudum maka anda maka sikit pun akan cepat naik berat badan. Sangat sesuai untuk mereka yang berdiet.

#4 Elderberry

  • Mengandungi flavonoid. Biasanya bermanfaat untuk masalah keradangan dan inflammation (contoh paling senang kalau luka tu jadi macam merah, panas. Lebih senang nak faham macam bisul tu pedih oooo)
  • Sangat bagus untuk demam, selsema, sakit tekak, keletihan, batuk dan sakit-sakit badan. Jika ada tanda macam nak demam boleh segera ambil vivix tau. Ianya insyaAllah boleh mengurangkan sebanyak 50% simptom yang datang.
  • Elderberry berupaya untuk meningkatkan sistem imun.Dalam kajian yang dilaporkan dalam The Jurnal Of International Medical Research pesakit selsema yang diberikan jus elderbery dapat sembuh dari selsema dalam tempoh 3 hari berbanding yang diberikan ubat biasa mengambil masa selama 7 hari.
  • Sangat bagus untuk melancarkan aktiviti penghadaman, bermanfat untuk masalah sembelit dan cirit birit.
  • Elderberry boleh merangsang pengeluaran cytokines yang mana ia adalah satu protein yang mengawal tindakbalas sistem imun kepada penyakit dan jangkitan.

Siapa Perlukan Vivix.?

  • Pesakit kencing manis
  • Pesakit darah tinggi
  • Pesakit jantung
  • Pesakit SLE
  • Pesakit radang usus
  • Pesakit nyanyuk
  • Pesakit gout
  • Pesakit kanser
  • Pesakit sakit sendi
  • Pesakit lemah daya tahan


Wassup : Farah . 011. 277.94946