07 February 2015

SENGGUGUT ( Priod Pain) ADALAH CAKARAN IBLIS

Farah pasti, ramai wanita di luar sana yang mengalami keadaan ini pada setiap bulan. Ada yang kena seminggu sebelum dan berlarutan sehingga habis priod. Ada juga yang kena ketika permulaan priod. 
Ada pula yang mengatakan jika sewatu anak dara sudah mengalaminya, pasti selepas proses melahirkan, senggugut akan hilang. TETAPI tidak untuk Farah. Ketika awal Farah datang bulan waktu itu Farah berada di tingkatan 3. Agak lambat juga Farah cukup umur. Hehehehe.... 


Di zaman anak dara, Farah tidak pernah mengalami senggugut, dan ketika itu takut juga lepas melahirkan Farah akan mengalaminya. Sejauh mana kebenaranya ketika itu Farah sendiri tidak tahu.. Alhamdulillah, selepas melahirkan Fiqar, dan mula kembali ke lumrah semulajadi wanita, Farah tidak juga mengalamin masalah sengugut ini.. Syukur.. 

Itu cerita Farah, cerita anda pula bagaimana..? Kongsikan cerita anda di ruang komen. Sudi-sudikan lah.


Punca Senggugut


  • Dari segi islamic - Senggugut ( period pain ) adalah kesan cakaran iblis pada rahim wanita.Senggugut atau period pain nie memang famous amous lah dikalangan anak-anak dara, mahu wanita yang dah berkahwin.Seriusly, memang anak dara yang paling ramai asyik menghidapi masalah period pain.
  • Iblis paling suka RAHIM perempuan sebab Iblis tak mahu umat Nabi Muhammad berkembang...Sebenarnya yang terjadinya pendarahan pada seorang perempuan adalah disebabkan oleh cakaran Iblis.
Seiring dengan surah an-nahl ayat 69


Satu kaedah perubatan Islam dengan menggunakan madu asli.


Caranya :- 

1) ambil madu asli dan letak depan sejadah.
2) buat solat hajat 2 rakaat
3)selepas solat hajat bacakan pada madu tadi 
surah al-fatihah sekali, ayat kursi sekali
dan surah an-nahl ayat 69 sebanyak 21 kali
4) setiap hari ambil sesudu madu dan campurkan
dengan air suam. 
Terus minum yerk! :)
Testimoni GLA Complex
Mencari Pengedar Shaklee Kluang

Assalamualaikum Ada yang berminat nak buat side-income bersama Shaklee? Kecik mencari  business  partner atau dropship yang berminta nak b...

Popular Posts