14 August 2018

Mencari Pengedar Shaklee Kluang

Assalamualaikum

Ada yang berminat nak buat side-income bersama Shaklee? Kecik mencari business partner atau dropship yang berminta nak berniaga.

Mereka yang berada di kawasan Kluang yang berminat, boleh whatsapp Kecik. Kerana memudahkan orang -orang Kluang yang mencari produk shaklee dapatkan shaklee 

Kalau tak ada modal tak apa, boleh niaga secara dropship. Tak perlu simpan stok yang banyak. Tak perlu keluar pos. Hanya sharing ke media sosial untuk dapatkan pembeli. Submit order kepada Kecik, Kecik akan uruskan seterusnya.

Mula-mula buat dropship lama-lama boleh jadi business partner Kecik =)

Orang-orang Kluang meh laaa jadi dropship atau business partner Kecik..
Terus whatsapp Kecik tauu..

Kecik akan terangkan cara nak buat dropship @ terus nak jadi business partner Kecik . InsyaAllah tak susah..





Sharing With Love

🍃Your Shaklee Health Consultant & Business Leader🍃

Kecik

ID 1116479

WhatsApp : 01127794946

13 August 2018

Menyusukan Anak Kembar Sangat Mencabar

Assalamualaikum

Apa kabar ibu-ibu semua. Harap ibu-ibu semua dalam keadaan yang baik. Nikmati pengalaman penyusuan dengan tenang .

Ada masalah dalam penyusuan.? Tak apa, jangan putus asa. Jangan rasa diri itu tak berguna. Jangan stress kerana ia mempengaruhi penghasilan susu.

Kecik juga ada masalah penyusuan di awalnya. Masalah puting breast pendek dan terpaksa sambung dengan puting botol.

Setiap ibu menyusu ada pengalaman sendiri yang akan menjadikan ibu-ibu lebih matang dalam mengendalikan urusan penyusuan untuk tempoh seterusnya..

Hari nie jemput baca kisah Ibu Irni dalam urusan penyusuan. Moga kisah ini memberi inspirasi kepada ibu-ibu semua . 😀


Pengalaman Menyusukan Anak Kembar


Hai,  Irni nak share tentang kisah penyusuan susu ibu anak2 Irni.  Anak sulung Irni anak kembar. Masa tu,  Irni tak pandai nak susukan baby serentak.

Baby terpaksa beratur untuk menyusu. Masa dalam pantang, tersandar kat dinding tak bergerak2. Sebab masa tu Irni menyusu baby sambil duduk.

Lepas sorang,  sorang lagi pulak, lepas tu yg first tu pulak nak menyusu. Penat sangat rasa. Malam2 pun bangun menyusu,  tak cukup tidur. Baby pulak jenis suka nangis.

Pernah tu,  nak pegi mandi,  mak tolong jaga baby. Irni pun dah ngantuk sangat, tidur sampai rasa macam pengsan. Tak sedar apa tidur,  memang penat sangat2 rasa.

Baby Irni kan jenis suka nangis masa tu,  dah la nak menyusu kena beratur. Last sekali,  mak suruh campur dengan susu formula sebab mak cakap baby macam lapar,  tak cukup susu.

Lagipun mak kesian kot tengok kita macam penat sangat2 kan. Masa tu susu Irni memang banyak,  sedih la jugak orang cakap anak kita tak cukup susu.

Lagipun kesian jugak,  baby kena beratur nak menyusu, last sekali masa hari ke 21, Irni terpaksa jugak campur susu. Sedih sangat tau masa tu,  menitis jugak la air mata sebab masa tu sebenarnya Irni dah nekad nak susukan baby sepenuhnya kan.

Lepas campur susu formula,  Ya Allah legaaaa sangat rasa.  Badan tak penat sangat sebab baby dah kenyang minum susu formula. Susu formula kan lagi susah dihadam berbanding susu ibu.

Bila dah start campur,  macam kita ni berada dalam comfort zone. Sebab badan tak penat nak menyusu kan.

Tapi, macam2 la,  baby sembelit la,  baby mudah demam la. Memang Irni perasan baby Irni yg campur dengan susu formula dengan baby yang full breastfeeding, sistem imun dia jaauhhh beza.

Kalau dulu selalu EL sebab anak demam,  sekarang, anak yg ni dapat full bf,  jarang sangat2 dah demam. Alhamdulillah anak sihat. Kalau demam pun,  cepat kebah.

Sebab tu,  selagi boleh,  kalau Allah bagi rezeki susu kat anak kita,  kita cuba lah bagi full bf kat baby. Its not only about bagi susu untuk kenyang,  tapi lebih dari tu.

Susu ibu ibarat benda hidup,  keluar dari badan ibu,  penuh antibodi dan hormon kasih sayang untuk anak kita sendiri.

Kalau dah campur dengan susu fm,  belum terlambat untuk kita cuba bagi susu ibu sepenuhnya untuk anak kita. Selagi kita NAK,  u yourself will find the way. Orang lain tak boleh paksa.

Apa pun,  happy breastfeeding mom!



Sharing With Love

🍃Your Shaklee Health Consultant & Business Leader🍃

Kecik

ID 1116479

WhatsApp : 01127794946

12 August 2018

Pencarian Pengedar Shaklee Mersing

Assalamualaikum

Ada yang berminat nak buat side-income bersama Shaklee? Kecik mencari business partner atau dropship yang berminta nak berniaga.

Mereka yang berada di kawasan Mersing yang berminat, boleh whatsapp Kecik. Kerana agak ramai juga orang -orang Mersing yang mencari produl shaklee.

Kalau tak ada modal tak apa, boleh niaga secara dropship. Tak perlu simpan stok yang banyak. Tak perlu keluar pos. Hanya sharing ke media sosial untuk dapatkan pembeli. Submit order kepada Kecik, Kecik akan uruskan seterusnya.

Mula-mula buat dropship lama-lama boleh jadi business partner Kecik =)

Orang-orang Mersing meh laaa jadi dropship atau business partner Kecik..
Terus whatsapp Kecik tauu..




Sharing With Love

🍃Your Shaklee Health Consultant & Business Leader🍃

Kecik

ID 1116479

WhatsApp : 01127794946

11 August 2018

8 Cara Atasi Masalah Susu Ibu Merundum

Saya bukan LC (Kaunselor laktasi) yang bertauliah.. tetapi seringkali ibu-ibu di alam maya menyuarakan luahan hati…”sedih kak..susu makin kurang.. awal2 dulu banyakk…” atau ada jugak yang mengadu macam ni.. “sedih..susu kurang lepas makan pil antibiotik demam aritu”, dan banyak lagilah….

Apalah daya kuasa saya nak menjadikan susu ibu banyak.. Siapa lah saya juga nak memberi syarahan panjang lebar.. 

Apa yang saya kongsikan hanyalah pengalaman sendiri, pengalaman kawan-kawan yang lebih senior. Kawan-kawan di alam maya atau pun di alam realiti..

Dan jangan salah anggap, pengambilan supplemen bukannya jalan penamat atau satu-satunya jalan untuk menambahkan penghasilan susu ibu.. Pengambilan supplemen hanya akan meningkatkan taraf kesihatan si ibu…

Disamping memperkayakan lagi nutrisi susu ibu (enriched your breastmilk) yang telah pun semulajadi kaya dengan nutrisi hasil ciptaan Allah Maha Bijaksana…

Jadi…buat ibu yang sedang bersedih berduka lara… hapuskan kesedihan anda…tips2 di bawah ini anda perlu lakukan. Perlu ada keazaman yang tinggi untuk mengembalikan semula penghasilan susu ibu yang merundum.




Tips-tips Mudah

1.Tambahkan kekerapan mengepam (atau direct feeding) 

  •  jika boleh setiap 2 jam sekali.


2.Lakukan power-pumping 

  • Lebih efektif dibuat time malam kerana hormon prolaktin lebih tinggi time2mcm ni.(ada budget lebih.beli pump yg jenis double pumping)

POWER PUMPING KEMBALIKAN SUSU YANG DAH KERING


3.Pastikan bayi menyusu 

  • Menyusu kedua belah payudara sehingga dia berhenti sendiri
  • tingkatkan masa mengepam contohnya selepas bayi menyusu tambahkan sesi mengepam sekurang-kurangnya 5-10 minit untuk tujuan stimulasi.


4.Banyakkan mengambilan makanan yang mengandungi protein

  • (soya,ayam,ikan,daging,etc) dan kalsium untuk hasilkan lebih banyak susu badan. Tahukah anda protin dari unsur soya mengambil masa kurang setengah jam untuk diuraikan dan diserap badan. berbanding protin dari unsur seperti ayam daging ikan yang mengambil masa berjam-jam untuk terurai… Jadi pemilihan protin soya yang berkualiti tinggi amat digalakkan.


5.Perlu Banyak Minum Air 

  • sekurang-kurangnya 2 liter sehari dan perbanyakkan makanan yang mengandungi sup


6.Banyakkan berehat.

  • Jangan asingkan tempat tidur untuk memudahkan penyusuan dan perbanyakkan sentuhan kulit ke kulit untuk menggalakkan bayi menyusu lebih lama


7.Susukan bayi anda sebelum pergi bekerja 

  • Pesan pada pengasuh agar tidak memberikan EBM di dalam botol sekurang-kurangnya 1 jam sebelum anda mengambil bayi anda. Cara ini dapat menjimatkan EBM dan secara tidak langsung anda dapat membuat stok


8.Elakkann 

  • Apa-apa perkara yang boleh membuatkan susu badan anda drop contohnya penggunaan pil perancang. Kedatangan haid juga salah satu sebab penghasilan susu akan menjadi kurang, elakkan stress, sentiasa menjaga kesihatan agar tidak jatuh sakit.sebabtu pengambilan supplemen dapat membantu secara tidak langsung. Mengambil pil yang mengandungi dadah seperti motilium


Lakukan tips ini secara konsisten dalam masa 1-2minggu.. Dan lihat hasilnya.. Jangan lupa berzikir beristigfar berdoa..

Amalkan zikir Ya Matin70x hembus ke susu mohon dimurahkan rezeki susu ibu…Kerana segala-segalanya adalah dariNya..

Dan rahmat Allah amat luas bagi hamba-hambaNya yang rajin berdoa dan beristigfar……Anda Pasti boleh… InsyaAllah….


Klik >> Tips Atasi Masalah Bengkak Susu

Klik >> Puting Ibu Pendek Boleh Menyusukan

Klik >> SET MENYUSU TERBAIK


Sharing With Love

Kecik


ID 1116479

10 August 2018

Chewable-C Plus Vitamin C Untuk Anak Kini Berada DiPasaran

Assalamualaikum

Berita gembira untuk ibu-ibu. Vitamin C untuk anak-anak sudah boleh buat belian.

Yelahh. Sekarang nie macam - macam penyakit berkaitan dengan anak. Pemberian vitamin c kepada anak-anak adalah langkah pencegahan yang terbaik.

MANFAAT VITAMIN C dalam chewable vita-c plus shaklee


🍊Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh

🍎Antioksidan sangat penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan sangat membantu melambatkan penuaan

🍏Chewable vitamin c shaklee membantu menguatakan tulang, gigi dan juga gusi yang sihat.

🍐Meningkatkan system imun tubuh badan.

🍋Tidak mempunyai sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan

🍊Rasa oren yang sangat semulajadi masam masam manis, membuatkan kanak kanak sangat sukannya.

🍊1biji chewable vitamin c bersamaan dengan 1 1/2 biji oren, iaitu 100mg dalam 1tablet.

🍌Tablet chew vitamin c, lebih kecil berbanding sustained citamin c, sangat mudah dihisap, kunyah..mahupun ditelan.

🍅Manfaat yang utama untuk penggemar chew vitamin c & sustained vitamin c ini, adalah mereka jauh berisiko dari serangan selsema, batuk, demam dan juga sangat sangat bagus untuk penghidap ekcema, resdung dan juga sebarang alergic! Wowww hebatkan?

🍓Sebab itula kanak-kanak sangat digalakkan amalkan chewable vitamin c ini. Kerana mereka mudah terdedah dengan persekitaran yang tidak sihat.

🍒Sangat sesuai untuk ibu mengandung yang morning crisis, muntah muntah dan juga mabuk.


Harga Chewable Vita C - Plus Shaklee

Harga  Sebotol 90 biji . RM 51.00 . 
Postage . RM 7.00 
Belian 2 botol : FREE POSTAGE

Whatsapp Kecik tauu untuk dapatkan PERCUMA KOS PENGHANTARAN tuu. 😉





Sharing With Love

🍃Your Shaklee Health Consultant & Business Leader🍃

Kecik

ID 1116479

WhatsApp : 01127794946


Mencari Pengedar Shaklee Kluang

Assalamualaikum Ada yang berminat nak buat side-income bersama Shaklee? Kecik mencari  business  partner atau dropship yang berminta nak b...

Popular Posts