Cara Kira Ketulinan Omega-3 Dalam Jenama Minyak Ikan Anda


Ada banyak sangat jenama di pasaran yang mengeluarkan minyak ikan. Apa yang kita perlukan dari minyak ikan tu sebenarnya adalah Omega-3 yang sangat power tu. 

Omega-3 sangat penting untuk tubuh kita. Antaranya adalah sifat anti inflammationnya.

Macam mana kita nak tahu kepekatan omega 3 dalam minyak ikan tu adalah tinggi dan tulen?

Silakan guna formula ini:

(EPA + DHA) / Total fish oil per serving

Contoh:
Dalam gambar ni brand Shaklee Ada 
1000mg total fish oil per serving, EPA 540 mg manakala DHA 360mg

Jadi (540+360)/1000 = 0.9

Bila dijadikan dalam peratus, kita dapat 90% . Jika minyak ikan tu kurang dari 30% dari peratusan omega-3, ia adalah tidak termasuk dalam gred farmaseutikal. Bermakna, ianya KURANG TULEN dan TIDAK PEKAT. Rugi je kita beli.

Jadi kita boleh kira peratusan omega-3 untuk jenama yang lain berdasarkan kepada formula yang dah diberi 

Jom buat pilihan bijak supaya wang yang kita labur selaras dengan kualiti yang kita dapat.


Bukan Ahli Shaklee.? Macam Mana Nak Buat Belian.?

Anda bukan ahli shaklee tapi nak membeli product shaklee, boleh tak ada masalah. Hari nie Farah terangkan cara membeli product shaklee. Sama ada Offline ( walk in ) ataupun secara online. 



Cara Beli Shaklee Online

Bagi yang nak beli sendiri produk Shaklee secara online anda boleh baca langkah di bawah sebelum anda klick >> Belian Online Shaklee. Ini bagi memudahkan urusan belian anda.

 
Anda akan terus ke page ↑↑ selepas anda klick Belian Secara Online tadi. Klick pada button Agree kemudian klik Next 

Kemudian, anda akan di beri senarai produk shaklee. Tick pada produk anda ingin beli pada sebelah kiri page..Dan Untick pada produk yang orang tidak beli. Letakkan juga kuantiti pada produk tersebut jika anda ingin membeli lebih daripada satu.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Setelah selesai membuat pilihan, klik Checkout untuk melengkapkan proses pembelian. Dan anda akan diminta lengkapkan butiran peribadi yang diminta seperti di bawah ini.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Setelah isi butiran yang dikehendaki, klik Continue untuk ke langkah seterusnya. Pastikan butiran tersebut betul yekk, supaya tak ada sebarang masalah penghantaran nanti.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Semak segala belian yang anda pilih tadi, dan juga alamat penghantaran sebelum anda klik Proceed for Payment untuk teruskan proses pembayaran. 

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli
Isikan butiran pembayaran untuk proses seterusnya. Selepas maklumat kad sudah lengkap,klik butang Confirm Payment dan masukkan MSOS Code yang akan dihantar ke nombor telefon bimbit yang anda telah daftar dengan pihak bank. Ini adalah langkah biasa untuk mana-mana pembelian online.


Tunggu beberapa minit untuk selesaikan proses pembayaran.

Maka selesai sudah proses pembelian.. Anda tunggu barang sampai ke alamat yang di taip tadi.. Mudah saja kan..


Belian Shaklee Secara Walk In 

Selain belian secara online, anda juga boleh beli produk shaklee terus ke Kedai Jualan Shaklee yang sah.. Ada 7 Kedai Shaklee yang sah di seluruh Malaysia. 

Nak tahu.? klik >> Kedai Shaklee Yang Sah . Pada mereka yang berdekatan dengan Kedai Sah Shaklee, boleh terus buat belian di sana.

Pengedar Shaklee Batu Pahat

Tak ade masa nak buat belian online.? Malas nak redah jem untuk ke kedai shaklee.? Jauh dari kedai shaklee. Boleh terus wassap saya. Saya boleh bantu anda buat belian shaklee. Proses belian, proses pos saya akan selesaikan. Anda hanya tunggu barang shaklee sampai depan rumah.

Pada yang berada di kawasan Batu Pahat, Sri Gading, Parit Raja, Tongkang Pecah, Sri Medan, Minyak Beku , Senggarang dan Tanjung Labuh , Farah boleh hantarkan shaklee ke rumah anda.

Ada sebarang kemusykilan. Terus WhatsApp saya okey..Jangan malu jangan segan tauu..

💗 Your trusted Shaklee Consultant
💗 ID No. 1116479
👉 Puan Farahdila
📱 Whatsapp/Telegram +611-27794946

Selamat Datang Ke Shaklee Malaysia

Hari ini Farah nak kenalkan.cawangan Shaklee dalam Malaysia.. Shaklee HQ terletak di Subang Jaya.. Dan Shaklee bukak cawangan di Pusat- pusat bandar di Malaysia.. Ada 6 cawangan shaklee.. 

Pada yang nak terus walk in beli barang shaklee, boleh laa terus ke cawangan yang berdekatan.. 

Selain daripada 7 senarai di bawah, shaklee tak ada bukak cawangan kecil-kecilan ye.. Shaklee xde dijual di farmasi, shopping complex atau di kedai-kedai.

Pada mana yang ternampak tuu, boleh report pada pihak shaklee.. Nak tahu kenapa.? Jom baca >> Kenapa Shaklee Tak Ada Stokis

Selamat Datang Ke Shaklee Malaysia


Ibu Pejabat Shaklee ( HQ ) :


Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-5622 3188 Fax: 603-5622 3099


Senarai Branch @ Cawangan Shaklee :


  • Sabah


Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,

Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.


Tel: 6088-393 848 Fax: 6088-393 851

  • Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek,
81100 Johor Bahru.

Tel: 607-352 5188 Fax: 607-352 4188


  • Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.

Tel: 609-747 8688 Fax: 609-747 7711

  • Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.

Tel: 605-241 8260 Fax: 605-241 8263

  • Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Tel: 603-4142 1067 Fax: 603-4142 1027

  • Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Tel: 604-383 8261 Fax: 604-383 8560



Susah.? Tak ada masa.? Tak apa. Wassup saya, saya boleh membantu anda daftar ahli dan juga membuat belian.  Farah : 011 277 94946

Bila Sakit Urat Menyerang .. Apa Penyelesaiannya ?

Ramai di kalangan kita yang sering mengalami sakit-sakit urat dan sakit tulang, walaupun diri masih muda. 

Kebiasaannya sakit urat akan menyerang orang yang sudah berusia, tetapi sekarang sakit urat menyerang tidak mengira usia. Di usia muda oleh kena sakit urat nie.




Bila kesakitan menyerang, nak solat pun susah sebab lutut sakit, pinggang sakit , Kaki sakit (lenguh-lenguh). Nak uat macam-macam kerja pun susah.

Mereka yang aktif bersukan seperti pemain bola, ibu yang mengandung dan menyusu, mereka yang pernah terlibat dalam kemalangan, mereka yang mengalami masalah berat badan dan mereka yang melakukan kerja-kerja berat adalah golongan yang mudah kena sakit urat, sakit sendi, sakit lutut, sakit pinggang. 

Di sini, Farah ingin syorkan vitamin untuk sihatkan kembali urat-urat dalam badan kita. Penting tauu.. 


Set Kesihatan Sendi Shaklee


Jadi, sebagai alternatif untuk pesakit urat, lutut, sendi dan tulang boleh mendapatkan Set Kesihatan Sendi Shaklee yang mengandungi kesemua zat yang diperlukan untuk memastikan anda bebas daripada penyakit ini. Set Kesihatan Sendi Shaklee terdiri daripada tiga jenis supplemen iaitu, Omega Guard dan OsteMatrix.

#1. Asid lemak Omega-3 pula dapat diperolehi melalui OmegaGuard Shaklee. Pengambilan Omega Guard akan melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. 

Ia adalah anti-radang semulajadi yang bertindak sebagai pelincir bagi membantu pesakit sendi bergerak dengan mudah.

#2. OsteMatrix  bertindak untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Setiap hidangan OsteMatrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. 

OsteMatrix turut diperkaya dengan 400 IU Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium dan mineral-mineral lain seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membantu metabolisme tulang dan mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan tulang. 



Dapatkan vitamin urat nie segera : wasap Farah 01127794946 ..