16 April 2018

Basic H Shaklee Pencuci Organik 1001 Kegunaan

Bagi mereka yang suka produk organik. Boleh lah cuba Basic H Shaklee nie. Semestinya produk organik ini selamat. Yang tak bahaya untuk kita dan juga alam sekitar. 

Kebanyakan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan? Bahan pelarut organic seperti Butyl Cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.

Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan beracun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Dan Basic H Organic Super Cleaning ini tidak mengandungi bahan yang telah disebutkan di atas dan bahan merbahaya yang lain.


Basic H Organic Super Cleaning


Shaklee telah mengeluarkan produk pencuci yang selamat, berkesan dan semulajadi. Mari kita tengok perbezaan Shaklee:


1. Selamat

  • Tidak bertoksik
  • Tanpa klorin
  • pH seimbang
  • Lembut pada tangan
  • Tanpa bahan pewangi
  • Tanpa bahan kimia merbahaya
  • Tanpa gas beracun

2. Berkesan


  • Berkesan dalam menaggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda -16 oz boleh dicairkan dengan 48 gelen air.
  • Dua kali lebih pekat dari rumusan asal Basic H yang mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama

3. Semulajadi


  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biodegradable
  • Tanpa fostat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan


Keistimewaan Basic H ni: 

🌽 Diperbuat daripada Ekstrak Jagung dan Kelapa

🌽 Tanpa Fosfat

🌽 Biodegradable

🌽 Tanpa Bahan Pewarna

🌽 Tidak Bertoksik

🌽 Tanpa Klorin

🌽 Tanpa Gas Beracun

🌽 Tanpa Bahan Kimia Merbahaya

Sebotol Basic H ni setahun belum tentu habis. Padahal kecik setiap hari mop rumah, setiap hari kemas dapur selepas memasak dengan menggunakan pencuci organik ini. Menjimatkan!

Yang bestnya, bila mop rumah pakai Basic H ni, semut pun taknak keluarkan diri mereka. Kalau rumah yang banyak semut, memang best sangat kalau dapat pakai Basic H ni.

Titiskan Basic H dalam bekas yang ada toys. Rendam semalaman dan esoknya bilas 😊

Mudah dan selamat untuk anak. Tak kisah dah anak nak kemam dalam mulut toys tuu..

Jadi pada anda yang ingin bertukar kepada pencuci yang lebih selamat untuk anak-anak, anda boleh cuba BAsic H Shaklee nie..

Sebotol hanya RM 51.68 .! Boleh digunakan untuk apa sahaja. Pakai sikit je dah cukup. 

Nak harga murah? Daftar sebagai ahli dan anda akan dapat harga ahli =)



🍃 S A Y A J U A L S H A K L E E
KecikSangat




BELIAN ONLINE ( Visa/Master Card )↴↴↴

28 February 2018

Beza Antara Morning Sickness dan Hyperemesis Gravidarum

Kisah Mak Jemah Dan Hyperemesis Gravidum


Masa kehamilan pertama dan kedua Mak Jemah disahkan mengalami Hyperemesis Gravidum. Ia berlaku akibat morning sickness yang terlalu teruk. Masa kehamilan pertama Mak Jemah terpaksa dimasukkan ke wad kerana masalah ini. Tidak boleh langsung masuk makanan mahupun minuman. Semuanya akan dimuntahkan balik sehingga Mak Jemah kehilangan hampir 5kg dalam masa tak sampai sebulan.

Memang siksa dan paling pening kepala adalah suamilah. Kesian suami macam-macam makanan dibawa balik untuk dicuba, tetapi semua tak boleh nak masuk. Masa tu yang paling boleh dimakan adalah laici dalam tin sahaja itupun selepas makan akan muntah balik kesemuanya sampai lembik badan.

Bila ingat kembali mau rasa serik. Bayangkan kita lapar sangat-sangat tapi kita tak boleh nak makan. Siksa bukan? Tapi jangan lupa mungkin itulah pahala yang besar Allah nak bagi betul tak. Siksa sekejap je, bila kandungan sudah masuk 5 bulan keadaan kembali normal.

Ingatkan kehamilan kedua tidak berlaku lagi perkara tersebut. Rupanya sangkaanku meleset. Keadaan sama berulang lagi.



Apakah dia Hyperemesis Gravidum ini.?



Satu keadaan di mana keadaan morning sickness yang keterlaluan hingga ibu kehilangan cecair dalam badan, hilang berat badan dan langsung tidak boleh menyimpan sebarang tenaga. Boleh lihat di bawah untuk melihat perbezaan antara morning sickness dan hyperemesis gravidarum.

Beza Antara Morning Sickness dan Hyperemesis Gravidarum


Morning Sickness

Loya dan sesekali muntah, loya dan pening beransur berakhir pada minggu ke 12. Loya dan muntah yang tidak menyebabkan dehidrasi (kehilangan air dalam badan) dan juga muntah tetapi masih boleh menyimpan sedikit makanan dalam badan.

Hyperemesis Gravidarum

Loya dan muntah terlalu kerap. Loya dan pening tidak beransur baik walaupun sudah masuk minggu ke 12. Muntah hingga menyebabkan dehidrasi pada badan dan juga disebabkan muntah yang terlalu teruk sehingga tiada makanan boleh disimpan dalam badan.

Walaupun masalah morning sickness dan hyperemesis Gravidum ini boleh merisaukan bakal ibu tapi jangan risau, ianya hanyalah sementara. 

Jadikan perjalanan kehamilan satu memori manis. Walau mabuk dan muntah-muntah tapi selepas habis fasa itu, ibu akan kembali ke normal dan menikmati hari-hari dengan lebih sempurna.

Dan berita baik buat ibu hamil yang alami masalah ini, berbanggalah jika anda hadapi keadaan ini kerana kajian menunjukkan ibu hamil yang mengalami loya dan muntah teruk masa kehamilan menunjukkan yang kandungan mereka sangat sihat.




21 February 2018

5 Tips Bagaimana Mengatasi Morning Sickness

• MORNING SICKNESS •


Siapa yg pernah laluinya pasti akan tahu betapa seksanya dalam tempoh morning sickness ini. Ada org kata sakit mengada. Tapi bukan ya ia adalah disebabkan perubahan hormon dalam badan ibu hamil. 

Preggy mom biasanya akan mengalami masalah ini sehingga week ke 16 dan ada ibu-ibu pula sampai nak bersalin pun masih lagi alaminya. Dan setiap ibu hamil mungkin akan mengalami morning sickness yang berbeza-beza.



Tips Bagaimana Mengatasi Morning Sickness


1. Elakkan makanan berminyak dan pedas. Makanan berikut akan menyebabkan perut tidak selesa seterusnya menambahkan lagi rasa mual.

2. Elakkan makan dengan kuantiti yang banyak sekaligus. Makan sedikit-sedikit tapi boleh diambil secara kerap.

3. Hisap gula-gula halia/peppermint untuk hilangkan loya.

4. Bawa bekalan kudap-kudapan seperti biskut kering, kekacang untuk mengelakkan perut kosong dan masuk angin jika lambat makan.

5. Ambil vitamin B6 seperti yang terdapat dalam vitamin B. Kenapa perlunya vitamin B6? Vitamin B6 juga dikenali sebagai pyridoxine dan untuk ibu hamil yang alami masalah ini, disyorkan mengambil sebanyak 25mg tiga kali sehari. Boleh diambil sehingga 200mg sehari bagi mengatasi masalah morningsickness




Wasap Kecik : 011.277.94946

14 February 2018

Kebaikan ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil

Ramai yang dah tau soya sangat bagus untuk kulit. Tapi kena pastikan pilih soya yang selamat, iaitu non GMO.

Selain untuk kecantikan kulit ibu dan baby, banyak lagi kebaikan soya ni untuk ibu hamil, sebab soya ni adalah sumber protein yang bagus.

Semasa mengandung, protein dan kalsium sangat diperlukan oleh ibu hamil untuk keperluan ibu dan baby

Kebaikan ESP Untuk Ibu Hamil


🌸Bagi tenaga semasa hamil dan semasa proses bersalin
🌸Bagi rasa kenyang yang lama
🌸Kulit ibu makin cerah dan licin
🌸Kulit baby halus dan gebu
🌸Tiada stretch mark dan stretch mark yang lama pun hilang
🌸Masalah gastrik dan pedih ulu hati hilang
🌸Bantu masalah diabetes (GDM) ketika hamil
🌸Hemoglobin (HB) tiada masalah
🌸Berat badan tak naik banyak atau berlebihan
🌸Susu badan banyak dan pekat

Jadi apa tunggu lagi.. mai laa order ESP Shaklee dengan saya.. Boleh terus wasap >>> Nak Beli ESP 




21 November 2017

Sebab Aku Jatuh Cinta Dengan Shaklee


Hari nie nak cerita santai cikit..

Saya jatuh cinta dengan shaklee sebab ia membantu saya dalam pantang Dzulfiqar 2013 . Saya mencari set berpantang yang tak rasa pahit, yang boleh terus amik lepas bersalin, yang tak ade side-effect ke atas bby.

Ade sorang akak nie suggest saya cari agen shaklee. Set shaklee nie, set moden katanya... Maka, proses pencarian set pantang shaklee bermula.. Jumpe laa blog yang jual set pantang shaklee.. Bertemu jodoh dengan blog milik @fuzza_nissa ..

Nikmatilahh set pantang sepanjang berpantang.. Abis pantang sambung pulak menyusukan.. Alhamdulillah dapat menyusukan Fiqar 2 tahun 4 bulan..

Dah dapat rasa kebaikannya, belaja pulak pasal produk lain dan share pada family. Dzulfiqar mula amalkan minum  MealShake seawal umur setahun.. Dari tak makan sayur, sekarang segala jenis sayur die telan.. Tak ada pilih2 makan.. Cuma die tak suka kicap.. hehehehe..

Adik Kecik pula ada masalah kulit.. Kulit macam terbakar, luka dan berair. Tak bernanah. Dah rujuk ke doktor pakar, tapi masih tiada perubahan.. Dila suruh Die amalkan garlic, vitamin c & herbal blend.. Lambat. Tapi nampak kesannya.. Alhamdulillah. .

2017 turn Dhia pulaa.. Saya masih meneruskan legasi shaklee..Set hamil, set berpantang dan sekarang Set penyusuan.. Sebenarnya, semua tuu same jee vitamin asasnye.. Ade penambahan, ade pengurangan.. Mengikut keadaan..
Yang asas, dimana semua keadaan boleh amalkan adalah ESP, Vitamin C, Ostematrix, B Complex, VitaLea, OmegaGuard. Tambahan ketika berpantang & penyusuan adalah Alfalfa.

Czer kali kedua amat mencabar.. Pengambilan vitamin C ditingkatkan.. Bukan ape, nak bagi luka cepat sembuh.. Memang cepat. Tak rase sakit. Dila amalkan vitamin c nie sejak 2013.. so, sampai sekaranglaa kan.. Lepas dah boleh bangun lepas 6 jam baring, dah boleh terus turun dari katil tanpa rasa sakit yang amat.. Bersalin, memang sakit kann... tapi xde laa sakit seperti czer 2013 dulu..

Paling best buat shaklee nie, dah tentu laa ramai kenalan yang kite boleh kenal.. betul x.? Macam-macam perangai.. Ade yang memudahkan, ade yang ..... (paham2 lah ye 😁😁😁) .. Kecik tak kisah semua tuu, yang penting Kecik hepi..

Paling terkesan, bila cust wasap semula bagitahu ade perkembangan yang bagus lepas amalkan shaklee... wow... seronoknya.. kesan tuuu,rase macam diri sendiri dah pulih dari sakit.. mesti kite hepi kann... Makin membara nak share sebab nak orang berada dalam keadaan yang baik seperti sedia kala...
Tahap sentap bila dah tak perlu apply cuti untuk kemana-mana.. Terutama pada family.. Dulu masa kerja, pernah terfikir, kalau anak dah sekolah, kena mohon cuti @ half day untuk sertai aktiviti sekolah.. Terutama Tadika, macam2 aktiviti ade.. Adakah bos approve cuti kita.? Adakah keadaan sesuai untuk kite bercuti.? Macam macam persoalan dibenak fikiran.. Macam mane pula jika anak sakit.? Atau ahli keluarga lain sakit..

Ibu adalah contoh buat Dila... Ibu bekerja di kilang. Syukur ibu dapat kilang yang mempunyai shif mati. Maksudnya kalau kita pilih shif pagi.. Maka kita akan kerja pagi sahaja... Tak de tukar tukar shif.. Ibu ambil shif malam (11mlm > 7pagi) . Ibu kata senang nak urusan kami adik beradik dirumah.. Taktala orang lain sedap beradu di malam hari, ibu bersengkang mata demi menjaga kami di siang hari. Masak,kemas,basuh & selesaikan hal2 sekolah..

Sekarang Ibu dah tukar ke shif pagi (7pagi > 3ptg) sebab kami dah besar dan dah boleh uruskan diri sendiri.. Kalau ibu tak dapat nak uruskan adik, Kecik yang akan ganti...

Ibu masih mahu bekerja kerana sudah biasa bekerja. Satu hari nanti, akan tiba masa Ibu duduk di rumah rehatkan diri. Impian Dila adalah, akan bagi ibu duit seperti mana hasil die bekerja sekarang.. InsyaAllah akan bagi lebih.. i love you ibu .. 💕💕

Sekian sahaja cerita santai Kecik untuk hari nie.. Setiap orang ada pilihan sendiri..  Dan setiap orang boleh memilih.. Tiada paksaan untuk anda memilih.. Semua terpulang pada diri kita sendiri..

Dan Kecik memilih Shaklee..

Basic H Shaklee Pencuci Organik 1001 Kegunaan

Bagi mereka yang suka produk organik. Boleh lah cuba Basic H Shaklee nie. Semestinya produk organik ini selamat. Yang tak bahaya untuk kita ...

Popular Posts